Corenos laat FC Ter Apel ’96 in slotfase ontsnappen

Vijfdeklasser Corenos was woensdagavond hard op weg om voor een nieuwe bekersurprise te zorgen. Op zeker moment stond de ploeg uit Roodeschool namelijk met 3-1 aan de leiding. In het laatste kwartier ging het echter mis en wist derdeklasser FC Ter Apel ’96 het duel in de tweede knockout-ronde toch nog met 3-5 naar zich toe te trekken.

Dat Corenos geen eenvoudige avond zou krijgen, was op voorhand wel duidelijk. In de basis van de Roodeschoolsters ontbraken Lars Baar, Elwin Wezeman en Anne-Jan ten Harkel. Het bekerduel vertoonde sterke gelijkenissen met het competitietreffen tegen Groninger Boys. De gastheren joegen de Ter Apelers vroeg op en lieten de gasten, die ook enkele mutaties kenden, daarmee niet in hun spel komen. Tijdens het duel met de Boys betaalde deze strijdwijze zich al snel uit en leidde uiteindelijk tot een eclatante zege. Binnen het kwartier was er ook nu succes. Een pass van Jordan Muller werd door Sven Knot tegen het nylon gemikt: 1-0.

Ook daarna liet Corenos zien voor niets of niemand bang te zijn. Een verdubbeling van de marge lag in de lijn der verwachtingen en zou er ook komen. Migel van Gennip onderbrak een aanval van de bezoekers en speelde het leer in op Germen Tamsma. Die stond nog in de middencirkel, maar had al wel gezien dat de Ter Apeler goalie wel erg ver voor zijn domein stond. Tamsma besloot een poging te wagen en joeg het speeltuig over de keeper in het net: 2-0. De vreugde was groot aan de zijde van de thuisclub, die de laatste weken op een grote roze wolk lijkt te spelen.

Coach Marco Pesiwarissa had alle reden om tevreden toe te kijken. Zijn blik stond wat minder vrolijk op het moment dat FC Ter Apel ’96 de aansluitingstreffer wist te fabriceren. Na een corner kwam de bal niet uit de defensie weg en werd het leer door Joey Huizingh tegen het nylon gejaagd: 2-1. Het thuisfront stond vervolgens te juichen toen Nico de Vries scoorde. Het vreugdedansje duurde slechts kort, want de treffer werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel.

Enkele minuten voor de doelwisseling werd Kevin Pathuis gewisseld omdat hij al geel op zak had en Pesiwarissa niet wilde riskeren dat hij een tweede prent zou krijgen. Robert van Dijken vulde het hiaat in de basis op.

FC Ter Apel ’96 wist zich op dat moment nog steeds geen raad met de fel jagende thuisclub. ‘Misschien hebben we het aanvankelijk wel wat onderschat, wie zal het zeggen’, vertelt Harm Tent. Hij is normaal de verzorger van het team, maar verving nu de afwezige trainer Koen Feijen.

Na de thee wist Corenos de voorsprong wel te vergroten toen Sven Knot alert reageerde op een verkeerd ingespeelde bal van FC Ter Apel ’96. Hij wilde de misser ook meteen afstraffen, maar zag zijn inzet op de lat uiteen spatten. In de rebound was het Migel van Gennip die het probeerde. Ook hij leed schipbreuk. Uiteindelijk was het Jordan Muller die de bal wel tussen de palen door kreeg: 3-1.

In Roodeschool leek op de ijzig koude decemberavond een nieuwe bekerstunt in wording. Misschien was het bij de bereikte stand beter geweest om iets gecontroleerder te gaan spelen, maar daar moeten de Roodschoulsters kennelijk niets van hebben. De thuisclub ging op jacht naar meer doelpunten, maar kreeg er zelf een om de oren van de net ingevallen Bart Huizingh: 3-2. Het duel werd daardoor spannender dan het thuisfront voor ogen stond. En het zou nog een gedenkwaardige slotfase worden.

FC Ter Apel ’96 wist de achterstand namelijk helemaal weg te poetsen dankzij een voltreffer van Joey Huizingh (3-3) en kwam in de slotfase zelfs aan de leiding te staan toen Emiel Seigers succesvol was: 3-4. Corenos leek er niet door geknakt en kreeg een prima mogelijkheid om langszij te komen toen Germen Tamsma in de korte hoek meer ruimte dacht te zien dan er in werkelijkheid was. Hij had er verstandiger aan gedaan om de vrij staande Migel van Gennip aan te spelen. Die had meer kans op succes. Nu verdween de bal in het zijnet en was de mogelijkheid teniet gedaan. Het zou uiteindelijk nog 3-5 worden door een rake inzet van Arjen Heidekamp.

Een bittere pil voor Corenos, dat meer had verdiend, maar desondanks met opgeheven hoofd het veld kon verlaten. Het team van Marco Pesiwarissa had zich van zijn beste zijde laten zien. Zaterdag speelt men tegen koploper VVK. De Stadjers weten nu ook met wat voor tegenstander ze te maken krijgen.

‘Ik kan alleen maar trots zijn op de manier waarop de jongens hebben gespeeld. Het klopt, dat we na die 3-1 te gretig bleven spelen. Op zeker moment moet je gewoon wat rustiger durven voetballen om in de omschakeling mogelijkheden te zoeken. Dat is de les die we nu geleerd hebben. Maar goed, het is dat we een beste kans op 4-1 laten liggen. Als die bal er wel in was gegaan, had ik geen cent meer voor de kansen van FC Ter Apel ’96 gegeven. We hebben ons gemeten met de top van de derde klasse en dat meer dan verdienstelijk gedaan. Er staat hier een groep met toekomst. Een stel voetballers waar Corenos nog lang plezier aan kan beleven.’

Uiteraard moest er ook even vooruit worden gekeken naar de topper van komende zaterdag tegen VVK. Pesiwarissa: ‘We zijn er klaar voor. Laat ze maar komen. We hoeven voor geen enkele tegenstander ontzag te hebben en zullen er ook tegen VVK vol in kletsen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we opnieuw voor een goed resultaat weten te zorgen.’

‘We waren in het begin lang niet fel genoeg en verloren teveel duels. Zij joegen op elke bal en waren veel agressiever. Na driekwart wedstrijd leek het alsof ze vermoeid begonnen te raken. Toen kwam er ruimte en daar hebben we handig gebruik van gemaakt’, vertelt Harm Tent namens FC Ter Apel ’96.

* Corenos – Ter Apel ’96 3-5 (2-1). Sven Knot 1-0; Germen Tamsma 2-0; Joey Huizingh 2-1; Jordan Muller 3-1; Bart Huizingh 3-2; Joey Huizingh 3-3; Emiel Seigers 3-4; Arjen Heidekamp 3-5.

No Replies to "Corenos laat FC Ter Apel '96 in slotfase ontsnappen"