Fivelcrossers willen graag naar WK in Houston

Een aantal leden van FCC de Fivelcrossers uit Appingedam heeft een uitnodiging op zak om volgend jaar aan het WK in Houston deel te nemen. Een reisje naar de Verenigde Staten is echter geen sinecure en dus roept de vereniging hulp van buitenaf in.

De BMX-vereniging uit Appingedam telt momenteel ongeveer veertig leden. BMX is een extreme sport en enorm in opkomst binnen Nederland. Het is een sport waarbij de BMX-ers op een zeer technische baan (afgeleid van motorcross) over bulten en door bochten tegen elkaar rijden om zo de finish te halen. De Fivelcrossers heeft een aantal heel getalenteerde BMX-ers in de gelederen. Het afgelopen jaar heeft een aantal rijders aanzienlijke prestaties neergezet. Charlotte Doddema werd Nederlands kampioen 2019, eindigde op het EK als tweede en werd vierde tijdens het WK in de categorie meisjes tot 8 jaar. Ook is ze diverse keren Provinciaal kampioen.

Dino de Rooy mag zich Drents kampioen 2019 noemen, is tweede van regio NoordOost 2018 en werd dit jaar vijfde met jongens tot en met 16 jaar in de groep. Hij wist zich dit jaar te kwalificeren voor het WK in Zolder. Milan de Rooy fietst in een hele grote groep gemotiveerde jongens 9 jaar. Hij heeft zich tijdens de laatste topcompetitie-wedstrijden van seizoen 2019 laten zien door zich de kwartfinales in te rijden. Het schijnt dat hij altijd lachend rondfietst. Luca de Rooy werd Nederlands kampioen 2019, dit jaar negende van de wereld in de categorie jongens 7 jaar en diverse malen provinciaal kampioen. Sem van Dijken wist eveneens Nederlands kampioen te worden en eindigde als zevende van de wereld in de categorie jongens 6 jaar. Ook hij heeft diverse provinciale titels op zijn naam staan.

De goede prestaties hebben ertoe geleid dat bovenstaande renners zijn uitgenodigd voor het Wereldkampioenschap BMX in
Houston. ‘Natuurlijk is het een prachtige kans voor de kinderen om deel te nemen aan zo’n mooi evenement. Stelt u zich eens voor wat het met deze kinderen zou doen als ze een prestatie van formaat in Amerika zouden kunnen neerzetten. Dit is een ervaring die ze nooit vergeten’, aldus de clubleiding.

Het WK vindt plaats tussen 25 en 31 mei 2020. De club zou het geweldig vinden om de kinderen deze kans te bieden en wil dan ook alles in werking zetten om deze reis mogelijk te maken. Daarvoor is echter een flinke financiële injectie nodig en daarbij roept de club hulp van buitenaf in. Het plan is om met drie gezinnen af te reizen om de begeleiding te verzorgen en het mogelijk te maken dat deze kinderen het WK kunnen volgen. In totaal heeft de vereniging ongeveer 15.000 euro nodig om de reis mogelijk te maken.

Via deze link kan men een bijdrage geven en de kinderen een stap dichter bij het WK in Amerika brengen.  Een donatie doen mag ook, dat kan op rekeningnummer NL30ABNA0602197554 t.n.v. M. Dijkman.

No Replies to "Fivelcrossers willen graag naar WK in Houston"