Farmsum laat vijfde zege op rij aantekenen

Farmsum is in de 4e Klasse C van het zondagvoetbal aan een aardige reeks bezig. De mannen van trainer Daniël Venhuizen wisten op eigen veld een 5-2 zege te boeken op Amicitia VMC en dat betekende alweer de vijfde overwinning op rij.

De Farmsumers debuteren in 4C en kenden een moeilijke start van het seizoen. Uit de eerste vijf duels werd slechts een schamel puntje (1-1) gehaald in het duel met Engelbert. Daarna ging het echter bergopwaarts. Eenrum was de eerste ploeg die er aan moest geloven en daarna volgden Wedde, Gieterveen, Pekelder Boys en nu dus ook Amicitia VMC.

‘We hebben in het begin de top vijf tegenover ons gehad. Dan is het niet zo vreemd dat je moeizaam uit de startblokken komt. Nu hebben we te maken met ploegen die onder ons staan en komen de punten ook wel’, vertelde Venhuizen na de zege op de Stadjers.

Farmsum kwam goed uit de startblokken en wist de score na een minuut of tien spelen open te breken. Uit een voorzet van Teun Venhuizen wist Alwin Nap de thuisclub aan de leiding te brengen: 1-0. Enkele minuten later wisten de gasten een counter goed uit te voeren en was de achterstand weggewerkt: 1-1. De Stadjers waren vervolgens zo vriendelijk om zichzelf pijn te doen toen een doeltrap volledig mislukte en Herbert van Brugge oog in oog met de doelman zijn team andermaal aan de leiding wist te brengen: 2-1. Met die stand brak ook de rust aan.

De zeker niet hoogstaande wedstrijd, waarin goed voetbal geen groot goed was, kon opnieuw beginnen nadat Amicitia VMC had toegeslagen: 2-2. Bij Farmsum kwam Rowin Fambrene in het veld voor André Toxopeus, maar was het Danny de Vries die de aandacht voor zich opeiste toen hij een voorzet van Alwin Nap tegen het nylon deed belanden: 3-2.

Bij Farmsum verdween ook Teun Westerhuis van het strijdtoneel. Zijn plek binnen de lijnen werd ingenomen door Roby Visser. Dat Herbert van Brugge voor een deel van de voetballers op dit niveau nog altijd te snel is, liet de routinier niet veel later zien. Hij sprintte een aantal Stadjers eruit en besloot het speeltuig vervolgens terug te leggen op de inkomende Alwin Nap. Die produceerde zijn tweede van de middag: 4-2. Nap mocht later op adem komen in de dugout en werd vervangen door Leon Bultstra. Het slotakkoord was voor Reza Fambrene die goed doorzetten van aanvoerder Vanres Latupeirissa op de juiste waarde wist te taxeren: 5-2. En dus kon Farmsum de vijfde opeenvolgende zege bijschrijven.’

Coach Daniël Venhuizen blijft vrij nuchter onder de goede reeks die zijn ploeg heeft neergezet. ‘We hadden voor het seizoen als doelstelling dat we ons zo snel mogelijk veilig wilden spelen. Daarmee zijn we nu op de goede weg. We kunnen zelfs richting middenmoot kijken en staan er in de tweede periode ook nog niet eens zo gek voor. Al met al kunnen we dus redelijk tevreden zijn.’

No Replies to "Farmsum laat vijfde zege op rij aantekenen"