Regelmatige zege De Fivel op SV TEO

Vijfdeklasser De Fivel heeft een vrij regelmatige zege weten te boeken op het bezoekende SV TEO. Op het eigen E.J. Keijer Sportpark in Zeerijp werd met 5-0 van de Ten Posters gewonnen. Het laatste deel van de wedstrijd verliep in het schemerdonker omdat scheidsrechter Wagenaar uit Drachten een hamstringblessure had opgelopen. Een vervanger was snel gevonden en dus hoefde de wedstrijd niet gestaakt te worden.

Voor met name De Fivel was het zaak dat men een driepunter zou pakken, omdat dan de aansluiting met de top van 5D intact zou blijven. Bovenin is het dringen geblazen en steekt er niemand met kop en schouders bovenuit.

De ploeg van trainer Nik Poortinga begon wat aarzelend aan de wedstrijd, maar dat is bijna traditioneel voor de oranjehemden. De eerste mogelijkheid was voor de bezoekers. Bas van der Hoek verstuurde een pass naar de linkerkant van het Riepster strafschopgebied, waar Boaz van der Veen was opgedoken. Hij moest teveel moeite doen om zijn voet tegen de bal te planten en meer dan een schot in het zijnet werd het dan ook niet.

De gastheren stonden aanvankelijk te ver van hun tegenstanders af, waardoor SV TEO het middenveld kon claimen en daar liet zien dat het vrij aardig kan voetballen. Het was alleen jammer dat de voortzetting vaak achterwege bleef. De overgestoken Jurrie de Boer probeerde het een keer van afstand en ook Emiel Kruger had iets leuks in gedachten, maar beide pogingen zeilden over de deklat. Qua kansen was dat het wel zo’n beetje wat de gasten te bieden hadden.

Na een kwart wedstrijd viel dan toch de eerste treffer. Jeroen Remminga ontving op links de bal en had waarschijnlijk een prachtige voorzet in gedachten. Die kwam er ook wel, maar kreeg een rare curve mee waardoor het leer over keeper Robert Majoor bij de tweede paal binnen viel: 1-0. Een waarschuwingsschot van Aart Reitsema deed De Fivel even opschrikken, maar aan de andere kant was er meer reden tot ongerustheid toen de kleine Eirik Eide verdediger Karel Koster de bal afsnoepte en alleen op het Ten Poster doel afstevende. De nog maar net 16-jarige voetballer zag zijn inzet stranden.

Met Eirik Eide is meteen de meest opvallende voetballer aan de zijde van De Fivel genoemd. Klein van stuk, maar met een ongekende gretigheid en snelheid sleurde hij de hele wedstrijd over het veld en liet geen mogelijkheid onbenut om het zijn tegenstanders moeilijk te maken. En dat zou meer dan eens gebeuren, zo ondervond ook doelman Robert Majoor. Die moest al zijn talenten aanspreken toen Eide een prachtig schot van zijn voet liet vertrekken die in de kruising leek te verdwijnen. Majoor voorkwam echter met een fabuleuze redding een volgende tegentreffer. En ook hij zou deze voetbalmiddag een hoofdrol voor zich opeisen.

Eide stond overigens wel aan de basis van de tweede Riepster treffer, die vijf minuten voor de pauze zou vallen. Een omstreden corner van de youngster kon maar niet door SV TEO weggewerkt worden en belandde uiteindelijk voor de voeten van Emiel Bos. Die haalde hard uit en tekende daarmee voor de 2-0 ruststand. Er viel voor beide coaches nog wel wat werk te verrichten, want naar wens liep het zeker nog niet. Aan de zijde van SV TEO was het hoe dan ook te mager wat men had laten zien en bij De Fivel mochten sommige spelers ook wel wat meer energie in de wedstrijd steken.

Het tweede bedrijf begon in ieder geval veelbelovend. De Fivel was iets teveel bezig met aanvallen en liet achterin enorme gaten vallen. Emiel Kruger kon daardoor vrij eenvoudig ontsnappen en leek op weg naar de aansluitingstreffer. Hij kreeg het leer in twee pogingen echter niet langs doelman Sander Steenbergen. Aan de andere kant vergat De Fivel eveneens te scoren en weer was daar die dekselse Eide die Majoor probeerde te verrassen. Van dichtbij lukte hem dat niet en uit een voorzet van Mark Kramers was het Eide evenmin gegund om te scoren. Hij deed alles goed, maar dat kon ook van Majoor gezegd worden. Aan zijn reflexen mankeerde niets toen Eide zijn domein onder vuur nam.

En nog was er de mogelijkheid voor SV TEO om de aansluiting te vinden. Op link werd Emiel Kruger veel te gemakkelijk losgelaten. Hij leverde een prima voorzet af, maar nu was het Bas van der Hoek die tot twee keer toe het doel niet wist te doorboren. Op de Ten Poter bank werden ze er bijkans moedeloos van.

De wedstrijd kwam vervolgens na 55 minuten stil te liggen toen scheidsrechter Wagenaar aangaf geblesseerd te zijn geraakt. Alles wees op een hamstringblessure. De onpartijdige leek het nog wel te willen proberen, maar besloot niet veel later toch maar te stoppen. Geluk bij een ongeluk was dat er nog een KNVB-scheidsrechter op het veld aanwezig was in de persoon van Bas Huizing, de elftalleider van De Fivel. Met goedvinden van SV TEO werd besloten dat hij de resterende dertig minuten zou fluiten en dat deed Huizing naar behoren.

Binnen 120 seconden mocht hij naar de middenstip wijzen toen Mark Kramers op rechts werd weggestuurd en de bal via binnenkant paal tegen het nylon liet kletsen: 3-0. Daarmee was het duel definitief gespeeld en konden aan beide kanten de blikken met wissels opengetrokken worden.

Er zouden daarna nog twee goals vallen. Eerst was het nog Rindert Havinga die een voorzet van Mark Kramers binnen dacht te koppen. Dat feestje ging echter niet door. In de 80e minuut had Joran Bos meer succes. Hij kopte raak uit een prima indraaiende corner van Eirik Eide en vijf minuten voor het laatste fluitsignaal ontstond er nog een soort van klein bombardement toen Kramers een voorzet afleverde en invaller Ruben van Oostrum op de attent reagerende doelman Majoor strandde. De rebound viel echter voor de voeten van Rindert Havinga. Die wist wel raad met dat presentje en bepaalde de eindstand op 5-0.

Ten Poster Emiel Kruger maakte dat niet meer mee binnen de lijnen. Hij sjokte in de slotminuten mismoedig naar de kant en omdat er geen vervanger meer beschikbaar was, moest SV TEO het slot van de wedstrijd met tien man verder.

Bijna had de man aan het scorebord nog weer aan het werk gemoeten toen Mark Kramers het probeerde. Ook hij ondervond dat de Ten Poster goalie, ondanks de vijf tegentreffers, zijn mannetje stond. Sterker nog, de gasten mochten blij met hem zijn, want de doelman had zijn team voor een nog grotere nederlaag weten te behoeden.

‘Ik wil niets aan de overwinning van De Fivel afdoen, maar de corner die aan de 2-0 voorafging was absoluut geen corner. Een beetje jammer, misschien krijg je dan wel een hele andere wedstrijd Maar goed, over het algemeen hebben we ook te weinig stootkracht getoond. De kansen om te scoren waren er met name vlak na rust wel. Als je die niet benut, kun je er op wachten dat de tegenstander wel toeslaat’, aldus trainer Gerben van der Hoek.

Zijn collega Nik Poortinga was uiteraard tevreden over het resultaat en vond de uitslag ook in deze hoogte terecht. ‘We hebben in sommige fases echter teveel met de blik vooruit gelopen waardoor SV TEO enkele goede kansen kreeg. Zoiets kun je niet bij elke tegenstander doen, want dan kan het je een keer de kop kosten.’

* De Fivel – SV TEO 5-0 (2-0). Jeroen Remminga 1-0; Emiel Bos 2-0; Mark Kramers 3-0; Joran Bos 4-0; Rindert Havinga 5-0.

No Replies to "Regelmatige zege De Fivel op SV TEO"