Teleurstellende avond voor LSV in Leens

Spelen op een vrijdagavond om negen uur in Leens is voor de mannen van LSV uit Loppersum vaak een moeizame aangelegenheid. Daarbij is Merna H1 ook een lastige ploeg om tegen te spelen, je kunt haast wel spreken van een angstgegner. In een slechte wedstrijd van beide kanten was de overwinning ook deze keer voor de thuisploeg: 3-1 (25-16, 16-25, 25-15, 25-22).

LSV was zonder spelverdeler Jurjen Haak afgereisd. Zijn plek werd ingenomen door Rob Ellens. Dat deed hij, op een voor hem ongebruikelijke positie, naar behoren. Dat het geen beste wedstrijd werd, was al duidelijk na de eerste zeven punten. Die werden namelijk allemaal gemaakt door fouten. Wat LSV daarna liet zien was niet best zodat Merna snel uitliep naar 10-2.

Na een korte opleving was het wederom de thuisploeg die met goede servedruk de set naar zich toetrok via 15-5 en 23-11. In set twee waren de rollen omgedraaid. LSV leek warm gedraaid, had de pass onder controle en had met Arne Haak een bijna onverslaanbare aanvaller en blokkeerder staan. Ook buitenaanvallers Bert Vink en Dirk de Vries wisten regelmatig de grond te raken. Merna daarentegen grossierde in aanvallende fouten waardoor het snel weer 1-1 in sets stond.

Dat volleybal soms ook wel een geluksfactor in zich heeft, bleek wel bij een snoeiharde aanval van De Vries. De bal kwam op de schouder van Gert Klaas Zijlstra waarna de bal in het uiterste puntje van het veld viel. Het leverde een brede glimlach op bij beide ploegen waarna de set tot 10-10 gelijk opging. Vervolgens bleek er een punt te missen voor LSV op het telbord, maar dat werd niet gecorrigeerd. En blijkbaar zat dat de Lopsters dwars, want vanaf 13-13 scoorden ze bijna geen bal meer en dat mogen ze zich aanrekenen.

In de vierde set nam Bert Vink plaats op de bank waardoor Arne Haak naar de buitenaanval verhuisde. LSV nam een 10-12 voorsprong waarna Merna aanvaller Kor Kloosterman zijn ploeg bij de hand nam, 15-12. Het einde van de set was kenmerkend voor de partij. LSV vocht zich terug in de set door passfouten van Merna af te straffen. Eerst was het Arnold Hovenga die een te scherpe pass binnensloeg, waarna Gerard Hofman twee maal achterelkaar hetzelfde deed. Hierdoor werd het 22-22, waarna het de beurt was aan de gasten om drie fouten op rij te maken.

Een teleurstelling dus voor LSV, maar dat was na afloop snel verdwenen. Merna doneerde maar liefst 95 euro voor ‘LSV klimt tegen MS’ en zorgde daarmee voor een grote glimlach op de Lopster gezichten. De volgende wedstrijd spelen ze pas weer op 1 februari, uit tegen Voklubol H1.

No Replies to "Teleurstellende avond voor LSV in Leens"