Bedumer atleten doen AdventureRun op Ameland

Zestien atleten van Loopgroep Bedum en Havabe uit Bedum hebben zaterdag deelgenomen aan de 16e editie van de AdventueRun op Ameland. Deze hardloopwedstrijd is erg populair, omdat je het prima in een dagje op en neer kunt doen en ook een lekker weekend op het eiland kunt doorbrengen.

Op de zaterdag waren de weersvoorspellingen niet gunstig. Een ‘dikke’ wind, regen en soms hagelbuien trokken over Ameland. Met name de atleten op de 5 en 10 kilometers kregen te maken die natte omstandigheden. Tijdens de halve marathon (21,1 kilometer) bleef het wonderbaarlijk genoeg droog. Alle afstanden gingen deels over het strand en de langere afstanden door de duinen met pittige klimmetjes.

Op de marathon was Harmen Stam met 1.31.07 uur de snelste. Carla Dijkstra liep met 1.52.57 uur een prima vlakke race. Daarna kwamen Cora Poelman (2.03.01), Johan Oosterhoff (2.03.07), Peter van der Hulst (2.07.06), Erik Stam (2.10.54) en Janny Klarus (2.21.24) over de meet.

De atleten op de 10 kilometer waren eerder gestart. De broers Erik en Robert van Dijken liepen gezamenlijk deze afstand in 59.13 minuten. Ook Sabina Oudman en Bert Bos liepen de race samen in 1.01.43 uur. Daniëlle Stam finishte in 1.01.19 uur. Sander de Vries kwam voor de elfde keer uit op Ameland en was dik vier minuten sneller dan vorig jaar. Hij noteerde een tijd van 1.07.48 uur.

Aan de 5 kilometer namen drie deelnemers deel van de ‘clinic hardlopen’ van dit jaar. Jurgen de Vries finishte in 34 minuten, Albert en Marjon Pleizier zetten hun klok stil na 37.09 minuten en 43.11 minuten.

Thom Snijder en Richard van der Werff namen zaterdag deel aan de 26 kilometer onverharde RunForestRun op en rondom Dwingelderveld in Dwingelo. Zij genoten van deze heerlijke kilometers en al kletsend kwamen ze na 2.34 uur over de meet. Op bovenstaande foto van Jaap Klunder staat een groot gedeelte van de atleten (10) in de sporthal van Ameland.

No Replies to "Bedumer atleten doen AdventureRun op Ameland"