Overzicht amateurvoetbal

Eersteklasser vv Winsum heeft zaterdag op ontluisterende wijze de uitwedstrijd tegen SVI verloren. De ploeg uit Zwolle veegde de Winsumers met maar liefst 6-1 van het veld. Het zwak opererende team van trainer Bert Vos wist alleen via Tim Hoff nog de spreekwoordelijke eer te redden.

In de 2e Klasse J kwam NEC Delfzijl een 1-1 remise overeen met thuisclub De Griffioen. Het Delfzijlster doelpunt werd gescoord door Kris Klasens. SV Bedum wist op bezoek bij De Weide eveneens een 1-1 gelijkspel uit het vuur te slepen. Soeratmin Venema scoorde uit een strafschop en bracht de Bedumers daarmee aan de leiding. Vier minuten na de doelwisseling was de achterstand weggepoetst door de club uit Hoogeveen.

SC Loppersum (3C) ging op eigen veld onderuit in de derby tegen Noordwolde. De geelzwarten trokken met 2-3 aan het langste eind, waarbij de winnende treffer pas heel laat in de laatste minuten van de wedstrijd viel. Namens de thuisclub wisten Ruben Keizer en Rik Buikema het net te vinden. Voor Noordwolde waren dat Lucas Rasker, Ewout Boersema en Marco Vos. Overigens komt David van der Kam, een voormalig CVVB-er, de Lopsters volgend seizoen trainen. De 45-jarige woont nog altijd in Bedum en is momenteel trainer van het eerste zaterdagelftal van Achilles ’94 uit Assen.

Omlandia kreeg geen schijn van kans in de uitwedstrijd tegen Velocitas in Groningen. De Stadjers zegevierden met 4-0, waarbij Quin Mekel drie keer wist te scoren. Holwierde kreeg een zevenklapper om de oren van het op de tweede plaats bivakkerende Helpman. Voor de Holwierders trof Thijs Sonneveld het nylon aan de goede kant.

Het duel tussen Middelstum en Niekerk in 4C werd afgelast en dat gold eveneens voor de tweestrijd tussen ON Roden en SIOS. In Appingedam werd wel gevoetbald. Met wat meer fortuin had Poolster daar een punt overgehouden aan het treffen met thuisclub DVC. De Spijksters boden de gastheren echter de ‘helpende hand’ door de bal na een dik uur spelen in het eigen doel (Robbin Vriend) te deponeren en schoten zichzelf daarmee lelijk in de voet: 1-0.

De Heracliden verloor op eigen terrein met 0-5 van koploper Mamio dat deze eerste competitiehelft alleen nog maar puntverlies bij RZ Baflo (0-0) heeft geleden. De Bafloërs gingen overigens met 4-1 onderuit bij Amicitia VMC. Reinout Geuze scoorde voor het team van trainer Jan Potma.

GEO lijkt het spoor een beetje bijster te zijn. De Garmerwolders gingen voor de derde keer op rij met lege handen naar huis. Op eigen veld wist men zich niet te herstellen van de nederlagen tegen achtereenvolgens DVC Appingedam (4-0) en hekkensluiter OKVC (2-0). Nu bleek het bezoekende FC LEO met 0-3 te sterk. Voor de Leensters scoorden Jasper Wiersum (2) en Frank Veenwijk.

In de 5e Klasse D was het veld in Zoutkamp niet bespeelbaar en werd het duel tussen thuisclub Zeester en het Zandeweerster ZEC afgelast. Warffum ging met 8-0 het schip in op bezoek bij Groninger Boys waar Freddy de Grooth maar liefst zes keer wist te scoren. Verlies was er ook voor Stedum (4-1) in de uitwedstrijd tegen Potetos. Lorenzo Spitsbaard scoorde voor de Stedumers.

De 1-1 remise die het Uithuizer Noordpool UFC op eigen veld tegen Ezinge wist te bereiken, mag men rustig een kleine sensatie noemen. Het was in ieder geval een soort van herstel na de blamerende 0-10 nederlaag van een week eerder tegen Corenos. Namens Ezinge scoorde Jasper Dijkstra, voor de gastheren was Keith Makin succesvol.

Tja, dan is er nog Corenos. Dat doet vriend en vijand, en misschien zichzelf ook nog wel, iedere keer weer versteld staan. Nadat voormalig lijstaanvoerder en periodekampioen Groninger Boys eerder al op een pijnlijke nederlaag werd getrakteerd, moest nu huidig koploper VVK er aan geloven. De Roodschoulsters sloegen na de thee genadeloos toe en zegevierden uiteindelijk met 3-0 door treffers van Lars Baar (2) en Nico de Vries. Voor de jarige trainer Marco Pesiwarissa betekende de overwinning een leuk verjaardagscadeautje. Corenos is nu op doelsaldo de nieuwe lijstaanvoerder in 5D.

Wagenborger Boys beleefde op eigen veld een complete offday in het duel met Haren, dat op de voorlaatste plaats in 5E terug is te vinden. De gasten wisten met maar liefst 2-6 te winnen van het team van trainer Reitze Enderle, die aan zijn laatste seizoen bij de Boys bezig is. Hij zag Ruben de Gries en Christiaan Broekhuizen doeltreffend uithalen.

Koploper SC Scheemda moest er wat moeite voor doen, maar had uiteindelijk aan een treffer van Danny Blaauw voldoende om een 1-0 overwinning in de zak te steken in de uitwedstrijd tegen BATO. De Scheemders liepen een punt uit op VVS dat in het treffen met Damacota niet verder wist te komen dan een 1-1 gelijkspel. Voor de Oostwolders scoorde Danny van Lang. GRC Groningen bleef in het spoor van SC Scheemda dankzij een 1-2 zege bij SGV. Voor de Schildwolders scoorde overigens Jos Hoeksema.

Na de 2-2 van een competitieronde eerder tegen hoogvlieger Groninger Boys mag de uitslag met dezelfde cijfers in het duel met ZNC enigszins teleurstellend worden genoemd voor de zondagvoetballers van Siddeburen (3B), die Matthijs Hensen en Maurice Jonkman zagen scoren.

Eenrum is er in 4C opnieuw niet in geslaagd om een driepunter te scoren. Het op de derde plaats staande Heiligerlee trok met 1-2 aan het langste eind. Voor de Eenrumers scoorde Tim Spijk uit een voorzet van invaller Bobo Miedema. Eenrum wacht intussen nog altijd op de eerste overwinning van dit seizoen.

Oldambtster Boys (5D) zag de thuiswedstrijd tegen DWZ afgelast worden. Niet leuk, maar om over naar huis te schrijven was het resultaat van Usquert ook niet. Dat kreeg met 10-0 op de broek van THOS. Het Woldendorper WEO van coach Bob Mulder zegevierde met 5-2 over Froombosch. Sven Beeftink, Niels Jansen, Wouter Slager, Daniël Boekee en Jan Meijerhof scoorden voor WEO. Kloosterburen tenslotte toog naar Meeden en hield aan het zondagmiddagavontuur geen al te prettige herinneringen over. Men verloor namelijk met 4-1. Het Kloosterbuurder doelpunt kwam op naam van Daniël van Dijk (foto: Angela Smit-Flikkema).

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"