Dick Scholtens na zes seizoenen weg bij GEO

Van hoofd opleidingen bij Noordwolde tot trainer van het Garmerwolder GEO, oefenmeester Dick Scholtens heeft heel wat clubs gezien. En daar zal volgend seizoen een aan toegevoegd worden, want de vertrekt aan het einde van deze competitie bij de vierdeklasser. ‘Ik ben aan een nieuwe uitdaging toe’, aldus Scholtens.

Zoals gezegd begon Dick Scholtens bij Noordwolde als hoofd opleidingen en zou dit vier jaar blijven doen. Daarna werd hij hoofdtrainer van GVAV Rapiditas, de club waarmee hij vier succesvolle jaren beleefde en in het laatste jaar zelfs naar de tweede klasse wist te promoveren.

Via Actief, Gruno, Leek Rodenburg en VV Groningen belandde Scholtens bij het inmiddels gefuseerde Neptunia in Delfzijl. Met die ploeg degradeerde hij een keer uit de derde klasse en pakte een jaar later de tweede periodetitel in 4D. In het seizoen 2011/2012 ging hij aan de slag bij vijfdeklasser Tolbert en zou na drie voetbalseizoenen TLC onder zijn hoede nemen. Dat ‘voetbalhuwelijk’ duurde een jaar, waarna hij uiteindelijk bij GEO binnen wandelde.

Zijn eerste seizoen bij de Garmerwolders, toen spelend in 4C, eindigde met een periodetitel. Tot een promotie leidde dat overigens niet. In het seizoen 2017/2018 degradeerde GEO naar de vijfde klasse om daar een vervangende periodetitel te pakken en zich via de nacompetitie opnieuw van een plek in de vierde klasse te verzekeren. Toen waren De Fivel (0-3), VVK (1-2) en Corenos (3-3) het haasje, waarbij het in de tweestrijd met de Roodeschoolsters uiteindelijk vanaf elf meter beslist moest worden. Dick Scholtens was er zelf niet bij. Hij vierde vakantie op Mallorca.

Dit seizoen gaat het allemaal wat minder met de Garmerwolders. GEO staat momenteel op een niet benijdenswaardige elfde plaats in 4C met tien punten uit twaalf wedstrijden. De laatste drie wedstrijden voor de winterstop gingen verloren, waarbij de 0-2 in het duel met slotlicht OKVC wel heel opvallend was. Het was de eerste competitiezege van de ploeg uit Oldehove.

Ondanks de tegenvallende resultaten spreekt Dick Scholtens van een mooie periode bij een fijne club. In goed overleg besluiten dat ieder zijn eigen weg gaat heet het dan als een trainer na jaren wel eens wat andere gezichten wil zien. De prikkel opnieuw willen voelen om ergens iets neer te zetten, want op een gebrek aan ambitie kun je Scholtens niet betrappen. Hij gaat het liefst aan de slag bij een club met een groep jonge spelers. Een team in opbouw.

‘En dan het liefst eentje uit de regio, daar gaat mijn voorkeur wel naar uit’, aldus de Stadjer. In welke klasse dat is maakt hem niet zoveel uit. ‘Het gaat me er meer om dat de vereniging de mogelijkheden en de ambitie moet hebben om verder te willen komen.’

Eerst zal het seizoen bij GEO nog tot een goed einde gebracht moeten worden. En daar krijgt Scholtens, naar verwachting, de handen nog wel vol aan. Afscheid nemen met een degradatie is allesbehalve leuk. Voor Scholtens geldt dan ook dat handhaving voorop staat. ‘Dat is het doel, mits iedereen fit blijft’, aldus de oefenmeester…

No Replies to "Dick Scholtens na zes seizoenen weg bij GEO"