Overtuigende start Winsumer dames op Hogeland Cup

In sporthal De Mencke in Uithuizen is maandagavond de aftrap gegeven voor de zesde editie van de RWE Hogeland Cup, een van de vele zaaltoernooien die de regio rond deze tijd rijk is. Tijdens de eerste poule-avond was het de beurt aan acht damesteams om hun beste beentje voor te zetten. Op de eerste speelavond was er een overtuigende start voor de dames van Winsum. In groep B was de titelverdediger oppermachtig. Met dertien doelpunten voor en geen enkele goal tegen werden de drie poulewedstrijden gewonnen. De meeste doelpunten vielen echter in de confrontatie tussen VVSV ’09 en Corenos. Die tweestrijd eindigde in een spectaculaire 4-4.

De eerste omwentelingen van de wedstrijdbal vonden plaats tijdens het openingsduel tussen vv Winsum 2 en thuisclub Noordpool UFC. In dat duel bleven doelpunten achterwege en dat gebeurde eveneens in de daaropvolgende confrontatie tussen ZEC en SIOS. Daarna was het echter prijsschieten geblazen toen het eerste team van Winsum aan de bak moest.

Zowel vijfdeklasser Corenos als vierdeklasser VVSV ’09 werden met ruime cijfers door de eersteklasser verslagen. Ook de slotwedstrijd tegen SV Bedum leverde de groenwitten de volle winst op: 1-0. In de strijd om de tweede plaats ondervonden de Bedumer dames grote weerstand van zowel Corenos als VVSV ’09. Omdat het verrassend sterk spelende VVSV ’09 in de spectaculaire slotwedstrijd tegen Corenos op 4-4 bleef steken, eindigde tweedeklasser SV Bedum als tweede.

Werd er met vierentwintig voltreffers in groep B volop gescoord, in groep A waren de doelpunten schaars. De teams waren goed aan elkaar gewaagd en tot drie keer toe eindigde een wedstrijd in 0-0. In zes wedstrijden werd er uiteindelijk slechts zes keer gescoord. Een absoluut record in de geschiedenis van de Hogeland Cup. Debutant ZEC maakte met twee gelijke spelen een prima indruk. Noordpool UFC bleef met drie remises ongeslagen. Hierdoor hadden SIOS en Winsum 2 aan één zege voldoende om zich voor het A-toernooi te plaatsen.

Leontien de Winter van Corenos werd topschutter van de avond met vier doelpunten. Ze werd op de voet gevolgd door Chantal Streppel en Minke Lalkens (beiden Winsum 1) met drie voltreffers.

De uitslagen en eindstanden luiden als volgt:

Winsum 2      - Noordpool UFC   0 – 0
ZEC           - SIOS            0 – 0
Winsum 1      - Corenos         5 - 0
VVSV ’09      - SV Bedum        1 – 1
SIOS          - Noordpool UFC   1 – 1
ZEC           - Winsum 2        0 – 2
SV Bedum      – Corenos         1 – 0
VVSV ’09      – Winsum 1        0 – 7
Noordpool UFC – ZEC             0 – 0
SIOS          – Winsum 2        2 – 0
Corenos       – VVSV ’09        4 – 4
SV Bedum      – Winsum 1        1 – 0

Eindstand Poule A:
Team            Punten          V   T
SIOS              5             3 – 1
Winsum 2          4             2 - 2
Noordpool UFC     3             1 – 1
ZEC               2             0 – 2

Eindstand Poule B:
Team            Punten          V   T
Winsum 1          9            13 - 0
SV Bedum          4             2 - 2
VVSV ’09          2             5 -12
Corenos           1             4 -10

Op donderdag 2 januari gaat het toernooi van de dames verder. In het B-toernooi staan de volgende halve finales op het programma:
VVSV ’09-ZEC en Noordpool UFC-Corenos. In het A-toernooi zijn de halve finales als volgt: SIOS-SV Bedum en Winsum 1-Winsum 2. 

* Op bovenstaande foto een fragment uit het duel tussen SIOS en de reserves van Winsum. Door een 2-0 overwinning werd SIOS winnaar van poule A (Foto Paul Wernekinck). 

No Replies to "Overtuigende start Winsumer dames op Hogeland Cup"