Holwierder zwemmer levert prima prestaties

Ivo Kroes uit Holwierde heeft onlangs een B-finale gezwommen op de 200 meter schoolslag bij de senioren tijdens het ONK in Tilburg. Hij werd uiteindelijk in het overall-klassement tiende en dat mocht voor de Noord-Groninger een prima prestatie worden genoemd. Op de 50 meter schoolslag behaalde hij een 38e plaats en op de 100 meter een 25e plaats. 

Ivo Kroes (16) is zwemmer bij Azuro en zwemt al enige tijd op de Nederlandse Junioren Jeugd Kampioenschappen. Zo won hij afgelopen zomer op de NJJK lange baan in Eindhoven twee keer goud en een keer brons op de 50, 100 en 200 meter schoolslag. Deze prestaties hebben ervoor gezorgd dat hij is opgenomen in het Olympisch regioteam waar hij elke week op mag meetrainen om zijn doel voor de Olympische Spelen te kunnen bereiken.

Het lukte hem niet om in een hogere leeftijdscategorie (jeugd 1-2)  in de prijzen te vallen op de NJJK korte baan in Eindhoven. Wel werd hij verdiend vierde op de 200 meter schoolslag, negende op de 50 meter schoolslag en vijfde op de 100 meter schoolslag.  Daar heeft hij dus nu nog een knappe prestatie aan toe weten te voegen. Ivo Kroes wordt omschreven als een jongen met enorm veel talent.

 

No Replies to "Holwierder zwemmer levert prima prestaties"