Indrukwekkende start Corenos op Hogeland Cup

Op de tweede speelavond van 6e Hogeland Cup in sportcentrum De Mencke in Uithuizen was er in het B-toernooi voor heren een indrukwekkende start voor Corenos. De vijfdeklasser uit Roodeschool won zonder puntverlies poule B2. In poule B1 ging de winst naar vijfdeklasser ZEC uit Zandeweer.

In de openingswedstrijd gaf Corenos al direct het visitekaartje af, door op fraaie wijze meervoudig kampioen Usquert met 3-2 te kloppen. Vervolgens werden ook SV Onderdendam en Warffum op overtuigende wijze verslagen. In het beslissende duel om de tweede plaats won Usquert met 3-0 van Warffum. Op bovenstaande foto van Paul Wernekinck is te zien dat SV Onderdendam tot het uiterste gaan om zich Corenos van het lijf te houden. Dat lukte niet, want de roodhemden versloegen de Onderdendamsters overtuigend met 7-1.De eindstand in poule B2 luidde derhalve als volgt: 1. Corenos 3-9; 2. Usquert 3-6; 3. Warffum 3-3; 4. SV Onderdendam 3-0.

In poule B1 kroop titelverdediger Noordpool UFC door het oog van de naald. Na een 1-1 gelijkspel tegen Zeester gingen de UIthuizers op eigen bodem verrassend met 3-2 onderuit tegen VVSV ’09. De debuterende blauwhemden uit Ulrum waren in hun laatste wedstrijd tegen Zeester dicht bij een plaats in de halve finales, maar verspeelden door twee late treffers in de slotfase de volle winst: 1-2. Door deze uitslag kreeg het tot dan zwalkende Noordpool UFC een onverwachte kans om op basis van een beter doelsaldo nog als tweede te eindigen. Dat lukte, want in een kraker werd het tot dan ongenaakbare ZEC met 2-0 verslagen. De eindstand in poule B1 werd: 1. ZEC 3-6; 2. Noordpool 3-4 (+1); 3. Zeester 3-4 (-4); 4. VVSV ’09 3-3.

Vanavond gaat het toernooi verder met het A-toernooi voor heren. Na de jaarwisseling staan op donderdagavond 2 januari de halve finales en finales van het dames- en de JO 19-teams op het programma. Op vrijdag 3 januari is de afsluitende gala-avond voor de herenteams van het A- en B-toernooi.

2 Replies to "Indrukwekkende start Corenos op Hogeland Cup"

  • comment-avatar
    D.Stoppels december 30, 2019 (10:17)

    Dag heren. De (halve) finales zijn op donderdag 2 en vrijdag 3 januari (dus niet op 3 en 4 januari). Met op vrijdagavond na afloop het Eindfeest met DJ Julian. Kun je dit veranderen?

    Groet namens de organisatie

    • comment-avatar
      EemsmondSport december 30, 2019 (10:22)

      Geregeld……