Jeugd Winsum en Bedum sterk op Hogeland Cup

Op de derde speelavond van de zesde Hogeland Cup was Sportcentrum De Mencke in Uithuizen ingeruimd voor de oudste jeugdcategorie JO-19. Zowel verliezend finalist SV Bedum in poule A als titelverdediger VV Winsum in poule B wisten hun voorrondepoule overtuigend te winnen. Beide hoofdklassers waren duidelijk een maatje te groot voor de rest van het deelnemersveld. 

Met een klinkende 5-0 overwinning op Zeester ging SV Bedum flitsend van start. Ook het tweede duel tegen De Heracliden werd overtuigend met 3-0 gewonnen. Met een 6-0 stand op het scorebord en nog twee minuten te spelen, leken de paarshemden zonder tegentreffer de avond te gaan afsluiten. Met twee schitterende goals stak SJO ’t Hogeland hier echter een stokje voor: 6-2. Achter SV Bedum legde Zeester met twee nipte overwinningen beslag op de tweede plaats. Eindstand poule A: 1. Bedum 3-9; 2. Zeester 3-6; 3. SJO ‘t Hogeland 3-3; 4. De Heracliden 3-0.

Net als SV Bedum probeerde ook VV Winsum de avond zonder tegentreffer af te sluiten. In tegenstelling tot de Bedumers lukte het de groenwitten uit Winsum wel. Achtereenvolgens werden Noordpool UFC (6-0), Corenos (5-0) en SJO KRC/ZEC (4-0) met verzorgd aanvalsspel verslagen. Achter de kampioen van de twee vorige edities werd Noordpool UFC met twee zwaarbevochten overwinningen tweede. Eindstand poule B: 1. VV Winsum 3-9; 2. Noordpool 3-6; 3. Corenos 3-2; 4. SJO KRC/ZEC 3-0.

Na de jaarwisseling staan op donderdagavond 2 januari de halve finales en finales van het dames- en de JO 19-teams op het programma. Op vrijdag 3 januari is de afsluitende gala-avond voor de herenteams van het A- en B-toernooi. Meteen na de prijsuitreiking begint het slotfeest met DJ Julian.

Op bovenstaande foto een spelfragment uit de openingswedstrijd tussen vv Winsum en Noordpool UFC. De groenwitten wisten overtuigend met 5-0 te winnen (foto: Paul Wernekinck).

No Replies to "Jeugd Winsum en Bedum sterk op Hogeland Cup"