‘Jonkies’ winnen 17e editie Bedumer zaalvoetbalgala

Het 17e Univé zaalvoetbalgala voor bedrijven in Bedum en omstreken is zaterdag gewonnen door het team van Time Out Kappers/Bmat. Na een zinderende finale versloegen zij aftredend kampioen Payt na shoot outs. In de troostfinale won JAHEKO met ruime cijfers van Multipromo. Het team van Time Out Kappers/Bmat deed pas voor de tweede keer mee aan het bedrijven zaalvoetbalgala in Bedum. Met een gemiddelde leeftijd van 18,5 jaar zijn zij de jongste winnaars ooit in de historie van het zaalvoetbalgala.

Het publiek was in grote getale naar sporthal de Beemden gekomen. De organisatie moest nog banken bijplaatsen in de zaal om iedereen een zitplek te kunnen geven. Ruim 650 bezoekers waren getuige van een historische finaleavond. Zij werden getrakteerd op veel prachtige doelpunten.

Tussen de wedstrijden door was er vermaak met de jonge dansers van The Urban Dance Center Groningen. Zij gaven een masterclass voorstelling tijdens de pauzes tussen de wedstrijden. De DJ’s Jacko Pol en Alexander van Dellen van AVD Entertainment zorgden voor de feestelijke omlijsting met licht en geluid.

Op 19, 20 en 21 december waren de poulewedstrijden. Van de vijftien bedrijventeams bleven de beste acht over. Dat waren JAHEKO, Hogelandnieuws, Multipromo, Smit Prefab Beton, Time Out Kappers/Bmat, Jumbo Maripaan, Smit Installatietechniek/Smit Bouwservice en Payt.

De finale kende een spannend verloop. Het ervaren team van Payt kwam uit een vrije bal op 1-0. De jonkies van Time Out Kappers/Bmat vochten zich terug en namen zelfs brutaal de leiding met 1-2. In de slotseconden werd het toch nog 2-2. In de shoot outs was keeper Youri Tepper de grote man bij Time Out Kappers/Bmat. Hij stopte alle ballen. De ontlading was groot bij de winnaars. Voorzitster Petra Makkes van de stichting Bedrijvenvoetbal reikte na afloop de prijzen uit. Diederik Dijk van JAHEKO werd topscorer met tien goals. Nico Homan van Payt werd door de organisatie verkozen tot beste doelman van het toernooi.

Waardering was er voor de scheidsrechters Lianne van der Meulen, Jan Swart en Dursun Caglak. Tijdens de finaleavond gaven zij slechts één gele kaart. Ondanks de belangen verliep de avond bijzonder sportief.

Met een promo maakte het bestuur de artiesten van de 31e zomereditie bekend. Vrijdag 26 juni wordt een Hollandse avond georganiseerd met The Great Piano’s, Stef Ekkel en Burdy. Zaterdag 27 juni staat in het teken van de jaren negentig en treden This is Beethoven, Twenty 4 Seven en T-Spoon op. Toegangskaarten zijn vanaf 27 april (Koningsdag) verkrijgbaar. Voor meer informatie kijk op www.bedrijvenvoetbal.com (foto: Sandra den Boer).

No Replies to "'Jonkies' winnen 17e editie Bedumer zaalvoetbalgala"