Organisatie eerste Ladies Cup is er klaar voor

Het idee bestond al langer, maar nu krijgt het dan ook eindelijk gestalte. Tijdens het tweedaagse indoortoernooi Eurocup Delfzijl in de loods van Wijnne en Barends, voor de gelegenheid omgedoopt tot het Groningen Seaports Stadion, krijgt ook het regionale damesvoetbal zijn eigen stek. Op vrijdagavond 10 januari strijden acht teams om de winst tijdens de eerste editie van de Ladies Cup. En als het aan de organisatie ligt zal het zeker niet de laatste worden.

Damesvoetbal raakt steeds meer in trek. Daar hebben de resultaten van de Oranje leeuwinnen zeker aan bijgedragen. Als je de liefde voor de balsport hebt gevonden en je wilt wel wat meer dan in de anonimiteit een wedstrijdje spelen, dan zul je aan de bak moeten. Dat besef drong ook door bij sommige enthousiaste Farmsumers. Waarom zou het niet mogelijk zijn om de Eurocup op te fleuren met een damestoernooi?

Een groepje doorzetters besloot de stoute (voetbal)schoenen aan te trekken en klopte op de deur van de Eurocup-organisatie. Anouk Lambeck: ‘De gesprekken met Eurocup verliepen prima. Wel werd ons voorgehouden dat het een kloppende opzet moest worden omdat zij een naam hoog moeten houden. Samen met Kevin Meertens heb ik dit opgepakt en eigenlijk ging het in het vervolg steeds beter lopen.’

Jasminne Bos en Ingrid Werbata kwamen de organisatie versterken en vanaf dat moment was het zaak om het idee in te vullen. Er moesten verenigingen benaderd worden. ‘Omdat we de meeste regionale clubs ook in de competitie tegen komen, wad dat eigenlijk niet zo’n probleem. Via de social media, email en de telefoon hebben we heel wat berichten uitgewisseld. Uiteindelijk kregen we het voor elkaar om acht verenigingen te strikken die aan het toernooi mee willen doen’, vertelt Lambeck.

De teams die vrijdagavond 10 januari vanaf vijf uur in het Groningen Seaports Stadion om de eerste Ladiescup zullen strijden zijn Farmsum, Holwierde, Poolster, DVC Appingedam, Siddeburen, NEC Delfzijl, De Fivel en Wagenborger Boys. Zij worden in twee poules onderverdeeld. De scheidsrechters zijn André Schutter en Geert Feikens.

Lambeck: ‘We hopen dat dit een succes wordt en dat er veel supporters aanwezig zijn tijden ons evenement. We hebben er veel zin en horen veel positieve reacties van de uitgenodigde teams. Wij zijn er kortom klaar voor.’ Nu is het voor de enthousiastelingen te hopen dat de regio het initiatief ook omarmt. In dat geval zou er zomaar een nieuwe traditie kunnen ontstaan.

De indeling van de poules luidt als volgt:

Poule A:
NEC Delfzijl
Holwierde
Wagenborger Boys
De Fivel

Poule B:
Farmsum
Poolster
DVC Appingedam
Siddeburen

Het wedstrijdschema ziet er als volgt uit:
17.00 uur  NEC Delfzijl - Holwierde
17.11 uur  Farmsum    - Poolster
17-22 uur  Wag. Boys   - De Fivel
17.33 uur  DVC App.dam  - Siddeburen
17.44 uur  De Fivel   - Holwierde
17.55 uur  Poolster   - DVC App.dam
18.06 uur  NEC Delfzijl - Wag. Boys
18.17 uur  Farmsum    - Siddeburen
18.28 uur  Holwierde   - Wag. Boys
18.39 uur  Farmsum    - DVC App.dam
18.50 uur  NEC Delfzijl - De Fivel
19.01 uur  Siddeburen  - Poolster

Kruisfinales
19.17 uur  1e Poule A  - 2e Poule B
19.28 uur  1e Poule B  - 2e Poule A

19.39 uur  Verliezers kruisfinales
      3e en 4e plaats

19.50 uur  Winnaars kruisfinales 
      1e en 2e plaats

No Replies to "Organisatie eerste Ladies Cup is er klaar voor"