Vijfdeklasser Corenos verrast in Hogeland Cup

Tijdens de vierde speelavond van 6e Hogeland Cup was Corenos de grote verrassing. De vijfdeklasser uit Roodeschool plaatste zich verrassend voor de gala-avond van het A-toernooi. Vrijdag moeten de roodhemden in sportcentrum De Mencke in Uithuizen met vier wedstrijden stevig aan de bak, want ook in het B-toernooi werd de afsluitende finaleavond gehaald.

Als winnaar van poule 1 in het B-toernooi mocht Corenos ook meedoen aan het A-toernooi. Na een ruime 6-0 nederlaag tegen eersteklasser en titelverdediger Winsum toonde Corenos vechtlust en karakter, want zowel SIOS als naaste buur De Heracliden werden overtuigend verslagen. Eindstand poule A: 1. VV Winsum 3-9; 2. Corenos 3-6; 3. 3. De Heracliden 3-3; 4. SIOS 3-0.

In poule B beleefde SV Bedum een moeizame avond. De tweedeklasser en verliezend finalist van vorig jaar ging in de openingswedstrijd verrassend met 0-2 onderuit tegen de winnaar van poule B2, vijfdeklasser ZEC. Toen de paarshemden vervolgens in de tweede wedstrijd tegen vierdeklasser Eenrum op 0-0 bleven steken, leek een vroege uitschakeling nabij. In de slotwedstrijd draaiden de Bedumers eindelijk op volle toeren. De 3-2 overwinning op de tot dan ongeslagen derdeklasser Noordwolde was precies voldoende om op basis van het aantal gescoorde doelpunten zich voor de halve finales te plaatsen. Eindstand poule B: 1. Noordwolde 3-6; 2. SV Bedum 3-4 (-1); 3. Eenrum 3-4 (-1); 4. ZEC 3-3.

De traditionele gala-avond start vrijdag om 18.30 uur. Na de twee halve finales van het A-toernooi volgen de beide halve finales van het A-toernooi: ZEC-Usquert; Corenos-Noordpool UFC; VV Winsum-SV Bedum en Noordwolde-Corenos. Na de halve finales volgen van beide toernooien de ‘kleine finales’ om de derde plaats. De avond wordt afgesloten met de finales van het B- en het A-toernooi. Meteen na de prijsuitreiking begint in de tweede hal van De Mencke om 22.30 uur het slotfeest met deejay Julian.

Op bovenstaande foto van Paul Wernekinck scoort SV Bedum op de valreep het beslissende doelpunt tegen Noordwolde: 3-2.

No Replies to "Vijfdeklasser Corenos verrast in Hogeland Cup"