Delfzijlster darter wint open Feanster toernooi

Luke van der Kwast uit Delfzijl, genomineerd voor de titel Sporttalent van het jaar 2019, heeft het open Feanster darttoernooi in de Lantearne in Surhuisterveen op zijn naam weten te schrijven. In een zinderende finale wist hij Michael Rouwkema met 5-3 te verslaan.

De weg naar de eindstrijd was geen eenvoudige voor de Havenkanter. Hij zat in een poule met vier spelers. Daarin eindigde hij as eerste met één keer een 180-er en een niet misselijke finish van 116 punten. Via een 3-0 overwinning en opnieuw een finish van 116 wist hij tot de laatste zestien door te stoten. Daarin boekte hij een degelijke 3-1 overwinning en dus leek Van der Kwast goed op weg om zichzelf een prima dartdag te bezorgen.

In de kwartfinales liet hij Theo de Jong met 3-0 achter zich en daarna moest Rudy van der Veen er in de halve finales aan geloven. Die liet zich echter niet zomaar aan de kant zetten. Hij kwam zelfs met 3-2 aan de leiding, maar miste teveel pijlen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Uiteindelijk bleef Van der Kwast rustig, won twee legs op rij en zegevierde met 4-3.

De finale tegen Michael Rouwkema was er eentje om de vingers bij af te likken als je van darten houdt. De ene na de andere hoge score verscheen op het bord en het gemiddelde lag dan ook erg hoog. Niet zo verwonderlijk als er op 140 of 134 uitgegooid kan worden en ook de 180 gevonden werd. Over de afloop viel aanvankelijk niet veel te zeggen, omdat beide spelers niet voor elkaar onder deden. Toch wist Van der Kwast de winst naar zich toe te trekken (5-3) en daarmee het toernooi te winnen.

Zijn eerstvolgende uitdaging brengt hem naar de NDB Open op 19 januari in Sportcentrum Vlaardingen in Rotterdam.Verder doet hij mee aan een embassy ranking in Hoogezand. Eke vrijdag wordt daar op verschillende locaties gespeeld, met een grote finale in juni. Overigens staat de jonge Havenkanter daar momenteel als eerste genoteerd.

No Replies to "Delfzijlster darter wint open Feanster toernooi"