Dick Scholtens van GEO naar competitiegenoot RZ Baflo

Trainer Dick Scholtens, nu nog aan vierdeklasser GEO uit Garmerwolde verbonden, neemt volgend seizoen de plaats in van collega Jan Potma bij een andere vierdeklasser, namelijk RZ Baflo. Dat speelt overigens in de zelfde competitie (4C) als de Garmerwolders. Saillant detail is dat de eerste ontmoeting tussen beide clubs in een 2-1 overwinning voor GEO eindigde en dat de beide verenigingen elkaar nog in Baflo tegen het lijf zullen lopen. 

Scholtens begon bij Noordwolde als hoofd opleidingen en zou dit vier jaar blijven doen. Daarna werd hij hoofdtrainer van GVAV Rapiditas. Via Actief, Gruno, Leek Rodenburg en VV Groningen belandde Scholtens bij het inmiddels gefuseerde Neptunia in Delfzijl. Met die ploeg degradeerde hij een keer uit de derde klasse en pakte een jaar later de tweede periodetitel in 4D. In het seizoen 2011/2012 ging hij aan de slag bij vijfdeklasser Tolbert en zou na drie voetbalseizoenen TLC onder zijn hoede nemen. Dat ‘voetbalhuwelijk’ duurde een jaar, waarna hij uiteindelijk bij GEO binnen wandelde.

Daar verblijft hij inmiddels zes jaar en je kunt veel zeggen, maar tot nu toe gaat het de Garmerwolders niet echt voor de wind. GEO staat momenteel op een niet benijdenswaardige elfde plaats in 4C met tien punten uit twaalf wedstrijden, vlak onder RZ Baflo.

Scholtens wil opnieuw de prikkel voelen om ergens iets neer te zetten en denkt die in Baflo te vinden. Eerst zal het seizoen bij GEO nog tot een goed einde gebracht moeten worden. En daar krijgt Scholtens, naar verwachting, de handen nog wel vol aan. Afscheid nemen met een degradatie is allesbehalve leuk. Voor Scholtens geldt dan ook dat handhaving voorop staat. ‘Dat is het doel, mits iedereen fit blijft’, aldus de oefenmeester.

Dan zullen er dus resultaten moeten komen en op enige clementie hoeft RZ Baflo in dat geval niet te rekenen als GEO zaterdag 7 maart op bezoek komt. Scholtens: ‘Nee hoor, tot eind mei ben ik nog gewoon in dienst bij GEO en zoals je weet ga ik altijd voor de winst. Dat zal dan niet anders zijn.’

No Replies to "Dick Scholtens van GEO naar competitiegenoot RZ Baflo"