Zaalvoetballers Winsum voltooien trilogie op Hogeland Cup

In sporthal De Mencke in Uithuizen is vrijdagavond de zesde editie van de RWE/Hogeland Cup afgesloten. Een goed gevulde hal zag fraaie doelpunten en spectaculaire wedstrijden. VV Winsum ging er voor de derde keer op rij met de toernooiwinst vandoor. De zaterdag-eersteklasser wist de finale overtuigend met 4-0 van derdeklasser Noordwolde te winnen. Ook het B-toernooi had een sterke winnaar, want vijfdeklasser Corenos overklaste ZEC in de eindstrijd met 7-2. Bij de dames stak het Sauwerder SIOS een dag eerder de winst in de zak in het A-toernooi en was het Corenos dat het B-toernooi om zijn naam wist te schrijven. Na afloop van het voetbalgeweld was er een slotfeest met deejay Julian.

Maar liefst zestien teams verdeeld over vier toernooien kwamen donderdag in een goed bezet sportcentrum in actie. Net als de dames speelden ook de teams van JO-19 in een A- en B-toernooi.

In de eerste halve finale van het dames A-toernooi won tweedeklasser SIOS nipt met 1-0 van derdeklasser SV Bedum. In de tweede halve eindstrijd won Winsum 1 met 2-0 van Winsum 2. Na een spannende eindstrijd (1-1) werd eersteklasser en titelverdediger Winsum na strafschoppen verslagen, mede door twee reddingen van keepster Fanny Chen. Het was de tweede toernooiwinst voor de blauwwitten, die drie jaar geleden ook de derde editie al op hun naam hadden geschreven. Eindstand dames A-toernooi: 1. SIOS; 2. VV Winsum 1; 3. VV Winsum 2; SV Bedum.

Ook de wedstrijden in het B-toernooi kenden een spannend verloop. In de eerste halve finale won Corenos nipt met 1-0 van Noordpool UFC. De tweede wedstrijd tussen ZEC en VVSV ’09 eindigde in 1-1, waarna de Zandeweersters zich na strafschoppen voor de finale wisten te plaatsen. In de eindstrijd won Corenos, mede dankzij twee treffers van Leonie de Winter, verdiend met 2-0. Eindstand dames B-toernooi: 1. Corenos; 2. Z.E.C.; 3. Noordpool; 4. VVSV’09.

In het A-toernooi voor JO-19 maakten de hoofdklassers Winsum en SV Bedum de favorietenrol waar. Titelverdediger Winsum was met 5-0 veel te sterk voor Zeester. SV Bedum won met 2-1 van een goed spelend Noordpool UFC. In de mooiste wedstrijd van de avond was Bedum hard op weg naar de eerste toernooiwinst. In de slotseconden kwam Winsum echter alsnog langszij: 2-2. Na een zinderende strafschoppenserie won Winsum voor de derde keer op rij het toernooi. Eindstand A-toernooi JO-19: 1. VV Winsum; 2. SV Bedum; 3. Noordpool; 4. Zeester.

Net als in het A-toernooi prolongeerde SJO ’t Hogeland in het B-toernooi de titel. Na de 2-1 zege van de roodgelen op SJO KRC/ZEC, eindigde de derby tussen Corenos en De Heracliden in 2-2. De Meisters waren vervolgens beter in de strafschoppenserie. In een spannende finale trok ’t Hogeland met 3-2 aan het langste eind: Eindstand B-toernooi JO-19: 1. SJO ’t Hogeland; 2. De Heracliden; 3. Corenos; 4. SJO KRC/ZEC.

Naast de teamprijzen worden bij de Hogeland Cup traditioneel ook een aantal individuele prijzen uitgedeeld. Op basis van de prestaties in de voorronden en de finaleavond deelde de jury de volgende prijzen bij de dames uit: Topscorer (7x) Leonie de Winter (Corenos), Beste keepster Melanie Smit (Noordpool UFC); Beste speelster Minke Lalkens (vv Winsum). Bij de JO-19 leverde dit het volgende rijtje op: Topscorer (7x) Rinus Loonstra (SV Bedum); Beste keeper Robbin Hemmes (Noordpool UFC); Beste speler Rinus Loonstra (SV Bedum).

Door het onverwachte overlijden van Usquert-speler Gerjan Siekman begon de afsluitende Gala Avond in Sportcentrum De Mencke met een indrukwekkende minuut stilte. Na overleg met de familie had Usquert besloten om toch in het B-toernooi aan te treden. In de eerste halve

finale werd nipt met 2-1 van Z.E.C. verloren. In de tweede halve eindstrijd won Corenos na een 0-2 achterstand met 6-2 van Noordpool. De wedstrijd om de derde plaats, tussen Usquert en Noordpool, was een aantrekkelijk spektakelstuk: 5-5. De geelhemden wonnen na strafschoppen. Eindstand B-toernooi: 1. Corenos; 2.  ZEC.; 3. Noordpool UFC; 4. Usquert.

In de eerste halve finale van het A-toernooi won Winsum met 3-0 van tweedeklasser SV Bedum. In het tweede duel ging Corenos, dat zich verrassend voor de halve finales van beide toernooien had geplaatst, met 3-1 onderuit tegen Noordwolde. Ook in de strijd om de derde plaats trokken de roodhemden uit Roodeschool aan het kortste eind. Na een zwaarbevochten 2-2 nam SV Bedum de strafschoppen beter. Eindstand A-toernooi: 1. VV Winsum; 2. Noordwolde; 3. SV Bedum; 4. Corenos.

Na afloop van een avond met dubbele gevoelens werden de prijzen uitgereikt door Marinus Tabak, manager van hoofdsponsor RWE. Naast de teamprijzen mocht hij ook een aantal individuele prijzen uitreiken. Deze waren in het B-toernooi voor topscorer Wesley Moesker van Usquert (7); Beste keeper, Sander Kruik (ZEC); Beste speler, Mark Bos (Noordpool UFC). In het A-toernooi waren dit: Topscorer Iwan Huisman van Noordwolde (6); Beste keeper, Wouter Meijer (Winsum); Beste speler, Rick Schaaphok (Winsum). Goalie Meijer schreef overigens geschiedenis, want voor het eerst in de historie van de Hogeland Cup werd er door hem, over het gehele toernooi, geen enkel doelpunt geïncasseerd (foto’s: Paul Wernekinck).

No Replies to "Zaalvoetballers Winsum voltooien trilogie op Hogeland Cup"