Farmsumer vrouwen winnen eerste editie Ladies Cup

De voetbalvrouwen van Farmsum hebben de eerste editie van de Ladies Cup op hun naam geschreven. In het Groningen Seaports Stadion, de thuisbasis van Eurocup Delfzijl, wisten de roodgelen de buurvrouwen van Holwierde na strafschoppen te verslaan.

De vreugde was groot bij de Farmsumer dames en dat was ook wel begrijpelijk. Als je een toernooi organiseert, wil je die ook graag winnen. Onder het toeziend internationaal oog van spelers die later in het weekend nog in actie zouden komen voor Eurocup 2020, gaven de elftallen alles wat ze in huis hadden. De voetbalveste was redelijk gevuld op de vrijdagavond en de toeschouwers kregen dan ook enkele fraaie staaltjes voetbalvernuft te zien.

Men had louter regionale clubs uitgenodigd om te laten zien dat er ook in Noord-Groningen voldoende belangstelling voor het damesvoetbal is. Naast Farmsum waren De Fivel, DVC Appingedam, Holwierde, Poolster, Siddeburen, Wagenborger Boys en NEC Delfzijl van de partij. De teams werden in twee poules ingedeeld.

Het toernooi werd geopend door de teams van NEC Delfzijl en Holwierde. Tess de Vries had de eer om namens Holwierde de eerste toernooitreffer te laten noteren. En zoals dat bij Eurocup gebruikelijk is, ging dat met veel toeters en bellen gepaard. De grootste overwinningen kwamen op naam van Farmsum en DVC Appingedam, die Poolster respectievelijk met 9-0 en 7-0 de bietenbrug op stuurden.  Na de serie poulewedstrijden was de schifting gemaakt en kon men zich opmaken voor de halve finales.

De eerste ging tussen Holwierde en DVC Appingedam. Het duel bleef lang in evenwicht maar één minuut voor tijd was het Tess de Vries namens Holwierde die namens Holwierde de beslissende 1-0 binnen wist te schieten.

Daarna was het de beurt aan Farmsum en NEC Delfzijl om uit te maken wie zich naast Holwierde voor de finale mocht komen melden. Farmsum schoot uit de startblokken en stond al redelijk snel op een comfortabele voorsprong. Na het laatste fluitsignaal stond er een 3-0 eindstand op het grote scorebord, waarbij er gescoord was door Eline Schipper, Vers Harkema en Romy Omele, en dus hadden de Farmsumer dames hun eerste doel bereikt.

De troostfinale tussen DVC Appingedam en NEC Delfzijl eindigde in een spectaculaire 3-3 maar het waren de Delfzijlsters die de penalty’s iets beter nam en de derde plaats voor zich opeisten. De finale tussen Farmsum en Holwierde was een gelijk opgaande strijd en ondanks wat kansjes aan beide kanten stond er na negen minuten toch de brilstand op het scorebord en moesten er ook hier strafschoppen worden genomen. Voor DVC-er Veerle Thijssen eindigde het toernooi minder vrolijk. Zij bleef na een botsing op de grond liggen en moest uiteindelijk per brancard worden afgevoerd. Volgens de eerste berichten had ze een gebroken kaak opgelopen.

De eerste vier penalty’s waren raak maar de derde penalty aan de kant van Holwierde werd gestopt door de Farmsumer keepster Anouk Lambeck. De beslissende penalty werd genomen door Samenda van der Mijle. Zij faalde niet en schoot Farmsum naar de toernooiwinst. De topscorersbokaal werd een prooi voor Mirjam Knot van DVC Appingedam die het net maar liefst zeven keer liet bollen. De Farmsumer dames Romy Omele en Samenda van der Mijle en Mirjam Knot van DVC Appingedam waren de enigen die tijdens het toernooi een hattrick wisten te scoren.

Nadat de wedstrijdbal zijn laatste omwentelingen had gemaakt, keek de organisatie met een tevreden gevoel terug op het toernooi. Woordvoerder Kevin Meertens: ‘De eerste editie van de Ladies Cup is een daverend succes geworden met sportiviteit, redelijk volle tribunes en damesvoetbal op een hoog niveau.’ Het staat voor hem en de overige vrijwilligers dan ook als een paal boven water dat er volgend ar een vervolg op het toernooi zal komen.

NEC Delfzijl – Holwierde          0 - 2
Farmsum – Poolster                9 - 0
Wagenborger Boys – De Fivel       0 - 0
DVC Appingedam – Siddeburen       3 - 1
De Fivel – Holwierde              0 - 3
Poolster – DVC Appingedam         0 - 7
NEC Delfzijl – Wagenborger Boys   1 - 0
Farmsum – Siddeburen              4 - 0
Holwierde – Wagenborger Boys     1 - 1
Farmsum – DVC Appingedam          4 - 2
NEC Delfzijl – De Fivel           1 - 0
Siddeburen – Poolster             3 - 0

1e Poule A – 2e Poule B
Holwierde – DVC Appingedam        1 - 0

1e Poule B – 2e Poule A
Farmsum – NEC Delfzijl            3 - 0

3e en 4e plaats
DVC Appingedam – NEC Delfzijl     3 - 3  
NEC Delfzijl wint na strafschoppen (0-2)

1e en 2e plaats
Holwierde – Farmsum         0 – 0
Farmsum wint na strafschoppen (2-3)

No Replies to "Farmsumer vrouwen winnen eerste editie Ladies Cup"