Korfballers DWA/Argo starten jaar met flinke winst

Korwi uit Winschoten was zaterdag op bezoek bij de korfballers van DWA/Argo. Meteen vanaf het begin was het duidelijk dat de korfballers van DWA/Argo de punten in Winsum zouden kunnen houden. Het verschil met Korwi was dusdanig groot dat er bij rust al een stand van 15-1 op het scorebord stond. Uiteindelijk konden de gasten in de tweede helft iets meer voor elkaar krijgen, maar het werd nooit meer een echte wedstrijd. De eindstand was 28-6 met treffers van alle spelers van DWA/Argo.

Binnen de basisacht van trainer-coach André Pettinga waren geen wijzigingen ten opzichte van de laatste weken, maar het goede nieuws is dat Natasja Schuuring na een langdurige polsblessure weer mee kan doen. Zij maakte zaterdag een invalbeurt.

Direct vanaf het begin was DWA/Argo scherp in de afronding van de kansen. Er werd gemakkelijk gescoord en zo maakten de korfballers uit Winsum en Bedum dan ook maar liefst vijftien doelpunten in de eerste helft. Deze doelpunten kwamen uit handen van: Sam Pestoor (2x), Lisette Hamminga (3x), Karen Oostmeijer (3x), Lisanne Pettinga (1x),  Tom van der Laan (1x), Gert-Jan Stulp (2x), Yarin Smedema (1x) en Nick Brandsma (2x). Het mooie ervan was dat alle acht basisspelers in de eerste helft gescoord hadden. Korwi zette hier slechts één treffer tegenover.

Na de rust liep DWA/Argo verder uit naar 20-1. Hierna wist Korwi eindelijk ook weer het gat van de korf te vinden. In deze fase kwam Natasja Schuuring binnen de lijnen en zij wist haar doelpuntje ook mee te pikken. Ook a-spelers Jildau Smedema, Sanne Schuuring en Ole Smedema mochten in deze wedstrijd speelminuten maken en ook zij wisten alle drie tot een treffer te komen. Dit betekende dat alle twaalf spelers van DWA/Argo, die zaterdag binnen de lijnen verschenen, gescoord hadden. Uiteindelijk wist Korwi in totaal zes doelpunten te maken en is DWA/Argo uitgelopen naar een totaal van 28 doelpunten. De eindstand werd dus 28-6.

Zaterdag is DWA/Argo vrij. De ploeg zal dan op zaterdag 25 januari weer in actie komen. DWA/Argo reist dan af naar Schoonoord voor de wedstrijd tegen concurrent SDO. Dit duel zal om 17.45 uur van start gaan.

Scores DWA/Argo: Lisette Hamminga (5x), Karen Oostmeijer (4x), Tom Van der Laan, Gert-Jan Stulp en Nick Brandsma (3x), Sam Pestoor, Yarin Smedema en Natasja Schuuring (2x), Lisanne Pettinga, Ole Smedema, Sanne Schuuring en Jildau Smedema (1x).