Broer en zus Van Wijk vijf keer in de prijzen

Op een All-Style toernooi, dat in de evenementenhal in Delfzijl werd gehouden, hebben Sylvian van Wijk en zijn zus Sharyl van Wijk een vijftal prijzen in de wcht weten te slepen. Onder anderen beoefenaars van Kungfu, Kickboksen, Karate, Pentjak en Taekwon-do streden gezamenlijk om de titel. Zelfs deelnemers uit België waren naar Delfzijl afgereisd om aan het toernooi deel te nemen.

Er werd met de stijlpatronen begonnen en ondanks dat coach Jan Ekema haar hiervoor op het laatste moment had ingeschreven, behaalde Sharyl van Wijk in een deelnemersveld van veertien sporters met haar mooie beentechnieken overtuigend een eerste plaats. Bij het doorgaand systeem, waarbij men een aantal minuten achterelkaar moet sparren, bleek taekwon-do, door de effectieve beentechnieken van Sylvian en Sharyl, te overheersen en werden beiden overtuigend kampioen.

Bij het punt-stop vechten, waarbij na een score de partij direct wordt stilgelegd om een punt wel of niet toe te kennen, was het even wat lastiger. Sylvian van Wijk moest het onder meer opnemen tegen een Belgische punt-stop specialist, die later ook de winnaar bleek te worden. De Belg was even te snel voor Sylvian en hij moest daarom genoegen nemen met een derde plaats.

Sharyl van Wijk had haar zinnen gezet op een derde titel en mocht in de finale strijden tegen een kungfu beoefenaarster. Ze kwam even op achterstand te staan, maar werkte die met haar zijwaartse trappen snel weg en werd ook op dit onderdeel kampioen.

No Replies to "Broer en zus Van Wijk vijf keer in de prijzen"