Farmsum houdt punt over aan curieuze uitwedstrijd

Farmsum heeft aan de uitwedstrijd tegen Bareveld een punt overgehouden. In een uiterst curieuze wedstrijd stond er na negentig minuten een 3-3 eindstand op het scorebord en hadden beide teams nog tien mensen op het speelveld staan. Henk Poort, de scheidsrechter van dienst, stuurde Nies van der Laan en Farmsum-goalie Tim Jongs vroegtijdig naar de kleedkamer en keurde aan beide kanten een goal af.

Er was Farmsum veel aan gelegen om het inhaalweekend goed van start te gaan. Men was het kerstreces immer ingegaan met zes overwinningen op rij en een overwinning op het lager geklasseerde Bareveld zou het team van trainer Daniël Venhuizen goed passen. De oefenmeester was er overigens zelf niet bij. Hij stond op de lange latten in de sneeuw. De honneurs werden waargenomen door interim-coach Bobby de Vries.

Farmsum kwam goed uit de startblokken en nam dankzij een treffer van Danny de Vries de leiding. Herbert van Brugge had iedereen zijn hielen weer eens laten zien en leverde een loepzuivere voorzet af bij Alwin Nap. Diens kopbal spatte op de lat uiteen, maar viel voor de voeten van De Vries: 0-1.

Het duel golfde daarna op en neer en Farmsum leek met de minieme voorsprong aan de rust te kunnen beginnen. Dar trokken de gasten echter zelf een streep door. André Toxopeus veroorzaakte een strafschop die door Arfin Wessels achter doelman Tim Jongs werd gekegeld: 1-1. Farmsum leek de draad helemaal kwijt te zijn en liet zelfs toe dat de gastheren met een voorsprong de kleedkamers mochten opzoeken. Chris Bijl zorgde voor 2-1 na slecht ingrijpen in de Farmsumer defensie en toen zag de wereld er opeens een stuk zonniger uit voor de thuisclub.

Coach De Vries liet Toxopeus na rust in de kleedkamer achter en liet Roby Visser opdraven. Hoewel Bareveld het graag anders had gezien, mocht Herbert van Brugge door nadat hij een slecht opgezette buitenspelval had ontweken. Hij liet zien dat hij als aangever zijn mannetje ook wel staat en liet Alwin Nap de 2-2 maken.

Een vervelende botsing tussen een doorgebroken aanvaller van Bareveld en doelman Tim Jongs werd daarna door fluitist Poort als overtreding van de goalie bestempeld en dus kreeg de sluitpost de rode kaart voorgehouden. Farmsum moest met tien man verder en posteerde Damon Vos onder de lat. Hij is in het verleden de eerste doelman van de Farmsumers Ook Bareveld zou de eindstreep niet ongeschonden halen, want Niels van der Laan zag zijn tweede geel na een akelige tackle en kon eveneens vertrekken.

De gastheren scoorden daarna de 3-2, maar zagen de treffer op advies van de Farmsumer vlaggenist afgekeurd worden. Nadat Danny de Vries voor 2-3 had gezorgd, was het de beurt aan de bezoekers om zich te ergeren, Nu zou Herbert van Brugge buitenspel hebben gestaan en dus ging de al luid bezongen 2-4 niet door.

Heel voorzichtig begon Farmsum al aan de zevende driepunter op rij te denken, maar zo ver zou het niet komen. Chris Bijl zorgde met zijn tweede treffer voor de 3-3 eindstand. Zonder de arbiter van partijdigheid te betichten, kon wel gezegd worden dat hij niet zijn meest gelukkige wedstrijd had gefloten. Voor de neutrale kijker was het in ieder geval geen vervelend duel geweest.

* Bareveld – Farmsum 3-3 (2-1). Alwin Nap 0-1; Arfin Wessels 1-1; Chris Bijl 2-1; Danny de Vries 2-2; Danny de Vries 2-3; Chris Bijl 3-3

No Replies to "Farmsum houdt punt over aan curieuze uitwedstrijd"