Rugbyers DRC Phoenix komen inhoud te kort

De wedstrijd tussen de rugbyers van DRC Phoenix en de Bulldogs kende zondag een verdiende winnaar. De Bulldogs konden uiteindelijk in de tweede helft het verschil maken en zegevierden met 24-41. Bij rust was het verschil nog maar drie punten, maar de gastheren wisten het goede spel van de eerste helft niet vast te houden.

Veel voetbalclubs zijn nog druk met het spelen van oefenwedstrijden, zo niet DRC Phoenix. Dit weekend stond voor de Delfzijlsters alweer de tweede competitiewedstrijd van 2020 op het programma. Tegenstander was de Bulldogs uit Almere. De afgelopen jaren blijken de Bulldogs en DRC Phoenix aan elkaar gewaagd en voor de kenners bleek de uitslag van deze wedstrijd erg moeilijk te voorspellen.

Onder leiding van de uitstekend fluitend scheidsrechter Denkers ontbrandde de eerste helft een mooie pot rugby. De gasten uit Almere begonnen scherp aan de wedstrijd. De Bulldogs, spelend met een team met een leuke mix van ervaring en jonge talenten, zette de thuisclub al snel op een achterstand van twee tries.

DRC Phoenix herstelde zich echter snel. Goed samenspel tussen de voorwaartsen en de snelle mannen in de lijn bracht uiteindelijk Lennart Boerma in stelling. De jonge Boerma doorbrak de verdediging van de Bulldogs en wist de eerste try van deze middag voor de thuisploeg te scoren. Wat daarna volgde was een typisch verhaal van stuivertje wisselen. Wanneer de Bulldogs wisten te scoren, was het DRC Phoenix dat direct reageerde met eveneens een try. Mede door uitstekende conversies van Stan Doornbos wist DRC Phoenix het gat te verkleinen tot drie punten en met dit verschil gingen beide ploegen de rust in.

De beginfase van de tweede helft was een echt gevecht. Beide ploegen gaven elkaar geen centimeter cadeau en er werd op de scherpst van de snede gespeeld. Langzaam maar zeker werd duidelijk dat Phoenix conditioneel te kort kwam. Meer en meer tackles werden gemist en in balbezit was het te rommelig en onnauwkeurig. Langzaam maar zeker wisten de Bulldogs het verschil op het scorebord tot uiting te brengen en een verdiende 24-41 te behalen. Zondag 2 februari is de volgende wedstrijd voor DRC Phoenix. Dan staat de uitwedstrijd tegen de sterke Groninger studenten op het programma.

No Replies to "Rugbyers DRC Phoenix komen inhoud te kort"