Lopster Jaap Danhof verkast naar SV De Heracliden

Vierdeklasser SV De Heracliden uit Uithuizermeeden heeft een opvolger gevonden voor de vertrekkende Raymond Scholtens. Zijn plaats in de dugout wordt volgend seizoen ingenomen door Jaap Danhof uit Loppersum, nu nog trainer van competitiegenoot Poolster uit Spijk.

Met de komst van Danhof keert er een oude bekende terug op het Meijster voetbalnest. In het seizoen 2003/2004 kwam Danhof met SV De Heracliden nog uit in de 3e Klasse C, waarin de ploeg als negende eindigde. De twee seizoenen daarna werden ze respectievelijk derde en zevende.

Danhof vertrok daarna naar Godlinze, maar stapte na één seizoen al over naar SC Loppersum. Daar zou hij zeven seizoenen blijven en nam afscheid met een degradatie naar de derde klasse. Na twee jaar het Pekelder Noordster te hebben getraind, streek Danhof neer bij Poolster, met wie hij twee succesvolle jaren beleefde. In beide seizoenen werd een periodetitel behaald, maar kwam het niet tot promotie.

De geelzwarten uit Spijk hebben het dit seizoen niet gemakkelijk. De ploeg bevindt zich, na het vertrek van een aantal vaste waarden , in het stadium van opbouw en dat gaat gepaard met wisselende resultaten. De Spijksters staan momenteel op de negende plaats in 4C met dertien punten uit twaalf duels. Dat zijn er vier meer dan het team dat Danhof volgend seizoen gaat trainen.

Voorzitter Piet Geert Nicolai van SV De Heracliden steekt zijn vreugde over de ‘hernieuwde kennismaking’ met de Lopster oefenmeester niet onder stoelen of banken. ‘Wij kennen Danhof goed en weten wat voor kwaliteiten hij heeft. Ik kan je verzekeren dat we heel content zijn met het feit dat hij onze nieuwe trainer wordt.’

Danhof is niet minder blij met de overstap. ‘Toen ze belden ben ik het gesprek aangegaan en het gevoel was aan beide kanten meteen goed. Daar sprak vertrouwen uit en dat is natuurlijk wel de basis. SV De Heracliden is een stabiele club met een grote groep vrijwilligers. Daar kan ik mijn ei wel kwijt.’

De jonge spelersgroep biedt volgens de oefenmeester voldoende uitdagingen voor volgend seizoen. Uiteraard hoopt hij dat de Meijsters goede resultaten behalen zodat ze ook volgend seizoen ook in de vierde klasse spelen. ‘Als het maar niet tegen Poolster is, want dat is natuurlijk nog altijd mijn club. Ik heb het daar nog altijd goed naar de zin.’, grapt Danhof.

Zoals reeds eerder gemeld zal Jeroen de Groot, een van de waterdragers die Poolster als voetballer verruilde voor een trainersavontuur bij de reserves van Oranje Nassau in Groningen, volgend seizoen de Spijksters onder zijn hoede nemen.

No Replies to "Lopster Jaap Danhof verkast naar SV De Heracliden"