Overzicht amateurvoetbal

Het eerste voetbaloverzicht van dit jaar telt heel wat doelpunten. Zeester boekte bijvoorbeeld een 6-4 overwinning op bezoek bij Warffum, tweedeklasser NEC Delfzijl verloor thuis met 0-5 van Gorecht, eersteklasser Winsum klopte met dezelfde cijfers Broekster Boys en Ezinge deed het met vijf goals in en tegen Stedum. Het zijn maar een paar opvallende resultaten. De grootste klapper werd wat verder van huis gemaakt. Thuisclub BNC verpletterde in de kelderklasse van het zondagvoetbal het arme Oldambtster Boys namelijk met maar liefst 15-0.

We beginnen het totaalplaatje bij eersteklasser Winsum, dat op eigen veld met 5-0 van het gehandicapte Broekster Boys wist te winnen. Rogier Krohne trof het nylon drie keer, waarvan een keer vanaf elf meter. De overige treffers kwamen op naam van Rick Schaaphok en Wouter Bloem.

Tweedeklasser SV Bedum had zich de zaterdagmiddag waarschijnlijk wel wat anders voorgesteld. Tegen hekkensluiter SC Elim wisten de mannen van trainer Remy van der Wal niet verder te komen dan 1-1. Wilco Stolwijk scoorde voor de gastheren.

In 3C verloor Holwierde op eigen veld met 1-2 van Groen Geel. Namens de Katmisbewoners was het Yirsan Bouman die raak wist te mikken. Omlandia heeft zich vanuit een schier hopeloze klassering aardig weten op te werken. In Ten Boer werd dankzij een treffer van Wouter Hoek met 1-0 van slotlicht Glimmen gewonnen. Noordwolde en Velocitas begroeven de strijdbijl bij een 1-1 eindstand waarbij Dannick Meima voor de gastheren wist te scoren. SC Loppersum bereikte dezelfde eindstand in de thuiswedstrijd tegen Helpman. Peter Heeres was verantwoordelijk voor de Lopster treffer.

In Sauwerd waren bij het duel tussen gastheer SIOS en Middelstum (4C) maar liefst zes treffers te bewonderen. Jochem Huinder (2) Dennis Berghuis en Sander Bultena troffen het doel namens de thuisclub. En dus bleven er nog twee treffers over voor Middelstum, dat in Kristian Boelema en Allert Moeken de doelpuntenmakers kende: 4-2. Duncan Torrenga van RZ Baflo was twee keer trefzeker in de wedstrijd die de Bafloërs thuis tegen ON Roden speelden. Die goals bleken uiteindelijk voldoende voor een 2-1 overwinning. Het Leenster FC LEO wist Niekerk op 1-1 te houden en zag Frank Veenwijk scoren.

Bij de topper tussen koploper Mamio en het bezoekende DVC Appingedam was de vraag of de Damsters de competitie weer spannend zouden kunnen maken. Daarvoor moest het team van vertrekkend trainer Erwin Buurmeijer dan wel drie punten mee naar huis nemen. Angelo Florencia zorgde voor een 1-0 voorsprong voor de lijstaanvoerder, maar Nick Veentjer poetste de achterstand weg: 1-1 Daar zou het uiteindelijk bij blijven. Mamio eindigde de wedstrijd met tien man nadat een van de spelers rood had gekregen.

Frank de Boer en Martijs Delker waren de prijsschutters van SV De Heracliden in het treffen met OKVC uit Oldehove. De Meijsters wonnen het treffen dan ook met 2-0. Poolster kwam op het eigen sportpark Oldencate in Spijk niet verder dan 1-1 in het duel met het Garmerwolder GEO. Namens de gasten scoorde Erik Kappetijn, voor de geelzwarten liet Kevin Bijlsma een doelpunt aantekenen.

Het Uithuizer Noordpool UFC kent een moeizaam seizoen en wist ook zaterdag niet tot een aansprekend resultaat te komen. De uitwedstrijd tegen DIO Groningen, drager van de spreekwoordelijke rode lantaarn in 5D, werd uiteindelijk afgefloten bij een 2-2 eindstand. Richard Haan en Mark Bos troffen het doel voor de geelzwarten. ZEC en Potetos maakten er een doelpuntrijke wedstrijd van die uiteindelijk een 4-4 remise zou opleveren. Namens de Zandeweersters waren het Vincent Zijlstra (2), Marnix Hol en Mourad Bahar die bejubeld werden.

In Warffum verschenen er na negentig minuten voetbal maar liefst tien treffers op het wedstrijdformulier. Zes daarvan kwamen op naam van Zeester, dat dus met 4-6 van thuisclub Warffum wist te winnen. Voor de Zoutkampers troffen, Danny Beerda, Vince van der Veen, Jan-Wouter Zwart, Henri Nienhuis en Chris Noordhof (2) het doel. De Warffumer treffers waren van Robbert Bos (2), Jeffrey Doornbos en Stefan van den Berg.

Ten Poster Emiel Kruger voegde twee treffers aan zijn competitietotaal toe, maar dat bleek in de thuiswedstrijd tegen Oosterparkers niet voldoende te zijn om met een lekker gevoel naar huis te gaan. De Stadjers scoorden namelijk drie keer (2-3) en staken de punten derhalve in de knip.

En toen was er nog de topper tussen De Fivel en lijstaanvoerder Corenos. Er stond tijdens die wedstrijd nogal wat op het spel. Beide clubs hadden in de aanloop naar de hervatting al laten zien dat ze eigenlijk niet in de 5e Klasse thuis horen, maar het enige dat telt zijn in dat geval de resultaten.

Voor De Fivel gold dat een overwinning aansluiting met de top zou betekenen. Alles wat Corenos daarentegen zou laten liggen, zou koren op de molen van de overige titelkandidaten kunnen zijn. Het team van trainer Marco Pesiwarissa begon scherper aan het duel , maar kwam niet aan scoren toe. Dat deed De Fivel wel. Mark Kramers kreeg teveel ruimte om iets leuks te verzinnen en deponeerde de bal achter doelman Willem Duinkerken: 1-0.

Corenos had even tijd nodig om van de tik te bekomen, maar pakte de draad weer op. Nadat Germen Tamsma een mogelijkheid had laten liggen wist Kevin Haan wel te scoren: 1-1. Met die stand gingen de teams de kleedkamers in om een strijdplan voor de tweede helft te bedenken.

Na de doelwisseling waren er kansen voor beide teams, waarbij Corenos het betere van het spel had. De Fivel moest steeds vaker aan de noodrem trekken en dat leverde Joran Bos twee keer geel op en dus kon hij vroegtijdig gaan douchen. Wat Corenos daarna ook probeerde of creëerde, een goal zou er niet meer vallen en daar was De Fivel nog het meest content mee. Door het puntverlies heeft Corenos de koppositie aan VVK verloren. De Stadjers wisten namelijk met 3-2 van Groninger Boys te winnen.

In 5E leden de zaterdagvoetballers van Siddeburen een 4-2 nederlaag op bezoek bij GRC Groningen. Namens de Boertjes wisten Eduard Zuur en Rick Schutter het nylon te laten bollen. Bij het duel tussen Wagenborger Boys en Muntendam werd helemaal niet gescoord en dus eindigde dat duel in 0-0.

Van de zondagamateurs leek het duel tussen gastheer Siddeburen (3B) en VAKO uit Vries zonder doelpunten te eindigen. In de laatste minuut van het treffen zorgde Ruben van der Ploeg er echter voor dat de punten in eigen huis bleven: 1-0. Een trapje lager (4C) kwam er na zeven opeenvolgende zeges een einde aan de overwinningsroes van Farmsum. Koploper SPW zegevierde namelijk met 2-1. De enige Farmsumer goal werd gescoord door Teun Westerhuis. Eenrum verloor op eigen veld met 1-2 van VVK. Namens de roodbaadjes was Jurriën Mulder succesvol.

In de 5e Klasse D was er duur puntverlies voor WEO. De Woldendorpers moesten op bezoek bij Nieuweschans en verloren met 3-1. Namens de geelzwarten wist Niels Jansen het doelnet aan de goede kant te raken. Het duel tussen SV Woltersum en Drieborg bleef doelpuntloos. Kloosterburen hield aan de uitwedstrijd tegen Froombosch drie punten over. De marnebewoners zegevierden met 0-2 dankzij twee treffers van Niels Bolt. Het betekende de tweede driepunter voor Kloosterburen, dat eerder dit seizoen Usquert met 2-1 had weten te kloppen.

Doelpunten in overvoed waren er in Finsterwolde, waar Oldambtster Boys een inktzwarte middag beleefde in het treffen met BNC. De tobbende selectie uit ’t Waar/Nieuw Scheemda kreeg maar liefst vijftien doelpunten om de oren. Dat kun je met goed fatsoen niet eens meer een dieptepunt noemen, maar benadert de term catastrofale nederlaag veel meer (foto: Angela Smit-Flikkema).

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"