SC Scheemda pakt periodetitel na winst op Westerlee

SC Scheemda heeft de eerste prijs van het voetbalseizoen in de wacht weten te slepen. Winst op hekkensluiter Westerlee was voor de koploper in de 5e Klasse E voldoende om de eerste periodetitel te mogen begroeten. Dat leek op voorhand geen al te zware opgave en de groengelen zegevierden dan ook, in een allesbehalve enerverende wedstrijd, vrij gemakkelijk met 4-0.

SC Scheemda speelde tot dusverre twaalf wedstrijden en wist tien keer te zegevieren. Een keer eindigde een tweestrijd onbeslist (2-2, Veendam 1894) en de enige ploeg die de Scheemders op de knieën wist te dwingen was GRC Groningen (3-2).

Prima rapportcijfers voor de ploeg van trainer Duurt Dijkman, die inmiddels op vijftig competitietreffers staat en gemiddeld maar één tegentreffer per wedstrijd hoefde te incasseren. In Danny Blaauw (18) en Niek Smit (11) heeft SC Scheemda zijn meest productieve spelers. Dijkman heeft kortom alle reden om tot nu toe met een tevreden gevoel op de eerste helft van de competitie terug te kijken.

De tweestrijd met Westerlee zou door SC Scheemda interessant gemaakt moeten worden, want van Westerlee werd niet al teveel verwacht. Toen Niek Smit de score al na vier minuten had geopend, gingen de supporters er, spreekwoordelijk dan, even recht voor zitten: 1-0. De grote vraag was of SC Scheemda de eerste periode met een monsterzege zou weten te bemachtigen. Op het zware veld werd de marge binnen het kwartier verdubbeld. Danny Blaauw gaf doelman Arjen Plat het nakijken: 2-0.

De sluitpost zou voor rust met een hoofdwond uitvallen nadat hij met Niek Smit in botsing was gekomen. Hij moest zich laten vervangen door Robbert Wester. De grote nederlaag die zich in het eerste kwart van de wedstrijd leek af te tekenen, bleef echter uit.

Na de thee probeerde Westerlee er het beste van te maken, maar tot grote mogelijkheden kwamen de gasten niet. Berry Smit was nog het dichtst bij een mogelijke tegentreffer. Hij schoot in eerste instantie een vrije trap in de muur en vond daarna doelman Rick Wierema op zijn weg naar succes.

Als je zelf niet scoort doet de tegenstander dat in de regel wel en nadat eerdere pogingen waren mislukt, gooide SC Scheemda de wedstrijd uiteindelijk in het slot. Danny Blaauw toonde zich andermaal trefzeker en bepaalde de tussenstand op 3-0. Met wat meer fortuin had de score daarna gemakkelijk hoger kunnen uitvallen, maar alleen Arnoud Klooster wist het nylon nog aan de goede kan te raken: 4-0.

De zege liet niets aan duidelijkheid te wensen over. SC Scheemda is de terechte lijstaanvoerder in 5E en de eerste periodetitel is dan ook meer dan verdiend te noemen. Het uiteindelijke doel is echter nog niet bereikt. Oefenmeester Duurt Dijkman verruilt aan het einde van dit seizoen het Sportpark ‘d Oosterd voor zijn jeugdliefde, het Wellemansportpark in Appingedam. De coach hoopt dit uiteraard te doen met het binnenhalen van de hoofdprijs.

Afscheid nemen met een kampioenschap en dus promotie naar de vierde klasse is natuurlijk het mooiste wat een vertrekkende coach kan overkomen. Dijkman vindt dat niet het belangrijkste. ‘Het gaat niet om mij, maar om de club. Het zou voor SC Scheemda heel leuk zijn dat er promotie afgedwongen kan worden en dan uiteraard door middel van een kampioenschap.’

* SC Scheemda – Westerlee 4-0 (2-0). Niek Smit 1-0; Danny Blaauw 2-0; Danny Blaauw 3-0; Arnoud Klooster 4-0.

No Replies to "SC Scheemda pakt periodetitel na winst op Westerlee"