DWA/Argo alleen aan kop na winst in topper

Voor de korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum stond zaterdag een belangrijk duel op het programma. De Noord-Groningers gingen in Schoonoord op bezoek bij concurrent SDO. Beide ploegen stonden samen bovenaan en wilden alles op alles zetten om twee punten los te komen. Na een ruststand van 9-7 voor SDO wist DWA/Argo in de tweede helft de achterstand om te buigen en de twee belangrijke punten mee naar huis te nemen. De eindstand werd 15-20.

SDO begon scherp en wist in de eerste minuut al het gat van de korf te vinden, maar Lisette Hamminga maakte al gauw namens DWA/Argo de 1-1. De toon was gezet voor de eerste helft, want de doelpunten vielen om en om. DWA/Argo kwam op een 4-6 voorsprong, maar SDO herpakte zich sterk en trok de stand via vijf achtereenvolgende treffers naar 9-6. Vlak voor de rust wist Lisanne Pettinga nog de 9-7 te maken en de ploegen gingen met deze stand de rust in. De DWA/Argo doelpunten uit de eerste helft kwamen uit handen van: Lisette Hamminga(2x), Yarin Smedema, Nick Brandsma (2), Tom van der Laan en Lisanne Pettinga.

Na de rust kwam DWA/Argo op 9-8 via Yarin Smedema en nadat SDO 10-8 maakte, wist Nick Brandsma de 10-9 te scoren. Hierna scoorde SDO drie maal op rij en met een stand van 13-9 in het voordeel van de thuisploeg, moest DWA/Argo alles op alles zetten om zich terug te knokken. Op dat moment bracht trainer-coach André Pettinga reservespelers Benjamin Pestoor en Natasja Schuuring binnen de lijnen.

Dat zorgde voor nieuw elan. Karen Oostmeijer schoot met een raak afstandschot de 13-11 binnen en vervolgens was het Tom van der Laan, die zijn vizier op scherp had staan, die twee belangrijke doelpunten maakte. De stand was daarmee gelijk getrokken en Karen Oostmeijer zorgde er vervolgens voor dat er een 13-14 stand op het scorebord kwam. De stand was omgedraaid in het voordeel van de Winsumers en Bedumers, maar SDO maakte toch de gelijkmaker.

Bij deze stand van  14-14 was echter duidelijk dat SDO het initiatief in de wedstrijd had verloren en dat de gasten het betere van het spel hadden. DWA/Argo speelde in de vervolgfase rustig en geconcentreerd de aanvallen uit, wat resulteerde in maar liefst vijf doelpunten op rij. Deze kwamen uit handen van Tom van der Laan (2x), Gert-Jan Stulp (2x) en Lisette Hamminga. DWA/Argo trok daarmee definitief de wedstrijd naar zich toe. SDO wist nog één maal te scoren en Natasja Schuuring sloot af door het laatste doelpunt te scoren. Het duel eindigde bij een stand van 15-20.

DWA/Argo staat door dit resultaat halverwege de competitie nu met twee punten voorsprong bovenaan de ranglijst, gevolgd door SDO en Leeuwarden.

Zaterdag speelt DWA/Argo haar eerste return tegen Stadskanaal ’74. Bij de vorige ontmoeting wist DWA/Argo met 12-24 te winnen en de ploeg zal ook deze keer haar uiterste best doen om de twee punten te behouden. Het duel zal om 14.20 uur van start gaan in de Ripperdahal in Winsum.

* Scores DWA/Argo: Tom van der Laan (6x), Lisette Hamminga en Nick Brandsma (3x), Gert-Jan Stulp, Yarin Smedema en Karen Oostmeijer (2x), Lisanne Pettinga en Natasja Schuuring (1x).