Veldslag levert KlimaatgroepStars remise op

De eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie in de Eerste Divisie tussen de tafeltennissers van KlimaatgroepStars uit Middelstum en een van de andere favorieten, TOGB uit Berkel en Rodenrijs, is uitgelopen op een ware veldslag. Voor enkele tientallen toeschouwers, te weinig voor tafeltennis op dit niveau, voltrok zich een van de beste duels ooit in Middelstum gespeeld. Na bijna 6,5 uur plaatste een van de scheidsrechters de 5-5 op het scorebord, een uitslag waar beide partijen zich in konden vinden. Het was de eerste wedstrijd van de nieuwe Middelstummer aanwinst, de Duitser Pekka Pelz. En hij liet zich meteen gelden.

Allereerst een rectificatie, Pelz is geen Zwitser, ondanks het feit dat zijn ouders in Zwitserland wonen en werken en hij daar bij een club speelt. Pelz is in de grensstreek geboren, maar dan wel aan de Duitse kant. De nieuweling gaf zijn visitekaartje af middels een hattrick, nadat hij in alle wedstrijden nog met 2-1 achter had gestaan. Een vechter, die dankzij de coaching van Jan Tammenga de rust vond om zijn beste spel op het laatst te spelen.

Zijn winst op Michel de Boer mocht er zijn, zijn comeback na een 2-0 achterstand tegen de nummer 196 van de wereld, Adam Hmam, was groots. Ook in zijn optreden tegen de verrassend sterke jongeling Tim Gras, moest hij diep gaan en met 12-10 in de vijfde game voltooide hij zijn ongeslagen status.

Voor de pauze waren ook Nathan van der Lee en Colin Rengers dicht bij een prachtige overwinning tegen respectievelijk Hmam en De Boer. Dat feest ging echter niet door. Wel had Rengers tegen Gras en samen met Van der Lee het dubbel gewonnen in een zeer boeiende wedstrijd. Daarom stond KlimaatgroepStars bij de pauze op een 3-2 voorsprong. Na de pauze waren er ook veel duels in vijf games. Met vrijwel zonder uitzondering een hoog niveau.

Zoals gemeld was de bijzondere zege van Pelz op de zeer soepel spelende Tunesiër een van de hoogtepunten. De 11-2 in de vijfde game mag dan ook niet onvermeld blijven. Na de 4-2 kreeg KlimaatgroepStars een niet ingecalculeerde nederlaag te verwerken van Van der Lee tegen een ontketende Tim Gras. Rengers had niet echt wat in te brengen tegen Hmam en Van der Lee verloor krap in het duel met Michel de Boer.

Er dreigde zowaar nog een 6-4 nederlaag, maar op de valreep sleepte Pelz de 5-5 uit het vuur. Een spectaculaire ouverture van de Middelstummer club, die veel belooft voor het vervolg van de competitie. Wessem liet er geen gras over groeien tegen De Toekomst en boekte een 10-0 zege. De verwachtingen zijn dat het tussen deze club en de Middelstummers zal gaan voor wat betreft het kampioenschap.

Zaterdag speelt KlimaatgroepStars uit tegen De Toekomst. Dan zal ook uitgehaald moeten worden. De volgende wedstrijd in Middelstum is op zaterdag 8 februari. Deze start om 16.00 uur. De tegenstander is dan Scylla uit Leiden. De toegang is gratis.

No Replies to "Veldslag levert KlimaatgroepStars remise op"