Vierdeklasser Farmsum strikt Erwin Buurmeijer

Vierdeklasser Farmsum heeft een goede slag geslagen op de trainersmarkt. De zondagclub heeft Erwin Buurmeijer met ingang van het nieuwe seizoen aan zich weten te binden. De oefenmeester volgt Daniël Venhuizen op, die zijn heil elders gaat zoeken.

Enige ambitie kan Farmsum niet ontzegd worden. De roodgelen doen het als eerstejaars vierdeklasser niet onverdienstelijk en willen de stijgende lijn de komende jaren graag door trekken. In de visie van het bestuur past het inlijven van Erwin Buurmeijer prima in het plaatje dat men voor ogen heeft.

De voormalige profvoetballer van onder meer het ter ziele gegane BV Veendam en Emmen begint in Farmsum aan zijn tweede trainersklus en heeft er na het lopende seizoen drie competitiejaren bij DVC Appingedam op zitten. De Damsters staan momenteel op de tweede plaats in de 4e Klasse C op gepaste afstand van het bijna niet te kloppen Mamio. Ook in de strijd om een periodetitel doet DVC goed mee. Het zou volgens Buurmeijer mooi zijn om daarmee zijn Damster avontuur af te sluiten.

Als hem gevraagd wordt naar de redenen van zijn overstap naar het zondagvoetbal en dan in het bijzonder Farmsum, zegt de oefenmeester: ‘Ik snap wel dat niemand een dergelijke stap van mij verwacht, maar het schept voor mij weer andere mogelijkheden. Ik kan bijvoorbeeld zelf weer gaan voetballen en mijn zoon ook wat vaker zien spelen. En vergis je niet, met Farmsum is niks mis hoor. Het is een echte volksclub die vooral zichzelf wil blijven. Als je nagaat waar ze nog niet zo lang geleden stonden, kun je wel stellen dat ze uit een diep dal zijn opgeklommen. Ze wilden me graag hebben en ondanks dat er gesprekken met andere clubs zijn geweest, voelde dit toch goed voor mij. Ik wil Farmsum graag verder helpen. De basis ligt er wel, aan mij de taak om die te verbreden.’

Qua opklimmen heeft Buurmeijer een sterk punt. Farmsum leek jaren geleden een sportieve dood te sterven. Vanaf het seizoen 2013/2014 waren de roodgelen steevast in de onderste regionen van de vijfde klasse te vinden. Het afgelopen seizoen werd de weg omhoog definitief gevonden en volgde zowaar voor het eerst in zeven jaar weer een kampioenschap.

‘Farmsum past prima bij mij. Het is een hechte club waar alles goed geregeld is. Ik heb er zin in’, vertelt Buurmeijer die een contract van een jaar op zak heeft. De intentie bestaat volgens Farmsum om langer met elkaar door te gaan. De vereniging is zeer verheugd dat Erwin Buurmeijer zich aan het Farmsumer voetbal heeft verbonden. Beide partijen hopen de naar boven ingeslagen weg verder te vervolgen.

Daniel Venhuizen rept van een goede keuze. ‘Hoe je het ook bekijkt, Farmsum haalt toch een naam op. Ik denk niet dat de buitenwacht die link meteen zou leggen. Het bewijst echter wel dat Farmsum ambitieus genoeg is. We zijn van heel ver gekomen en zien nu dat de verrichtte inspanningen hun vruchten beginnen af te werpen. Ik wens Erwin Buurmeijer veel succes volgend seizoen.’

No Replies to "Vierdeklasser Farmsum strikt Erwin Buurmeijer"