Overzicht amateurvoetbal

Het voetbaloverzicht gaat wat korter dan anders worden, want de weergoden hadden kennelijk geen zin om het hele weekend medewerking te verlenen aan alle buitenactiviteiten. En het was hier en daar al behoorlijk nat, dus werden er op zondag allerlei wedstrijden afgelast.

1e klasse E zaterdag
VV Winsum behaalde een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Olde Veste ’54. Een zure remise, want de Winsumers hadden een groot deel van de wedstrijd op voorsprong gestaan dankzij een rake strafschop van Rogier Krohne na een overtreding op Wouter Bloem. De gelijkmaker kwam pas in de laatste minuten van het duel, geplaagd door een harde wind, tot stand.

2e Klasse J zaterdag
SV Bedum moest naar het Drentse voor de uitwedstrijd tegen DZOH. Een niet onbelangrijk treffen, want het team van trainer Remy van der Wal kon de punten wel gebruiken. DZOH kon zich daarentegen geen misstap veroorloven in de strijd om de bovenste plaatsen. Luc Kuiper opende de score voor de Bedumers en Anne-Jits Sijbesma verdubbelde de marge: 0-2. Die stand leek SV Bedum over de meet te zullen trekken, maar in de slotminuut werd het toch nog 1-2. Ondanks dat was het toch een prima en broodnodige zege voor de paarshemden, die de ploegen onder zich ook zagen roeren.

Een daarvan was slotlicht SC Elim, dat vorige week al een punt aan SV Bedum had weten te ontfutselen. Nu moest NEC Delfzijl er aan geloven. De Havenkanters hadden wat goed te maken na de lelijke uitglijder (0-5) in de thuiswedstrijd tegen Gorecht, maar gingen andermaal de bietenbrug op. Het elftal van Kees Pranger verloor de uitwedstrijd met 2-0.

3e Klasse C zaterdag
SC Loppersum ging in de uitwedstrijd tegen Velocitas met 3-1 onderuit. Voor de gastheren scoorden Quin Mekel (2) en Sam Wormmeester op het kunstgras. Namens de Lopsters wist Diederik Dijk de spreekwoordelijke eer te redden. Holwierde reisde af naar Grijpskerk om de plaatselijke voetbalhelden te bestrijden en wist een 2-5 zege mee naar huis te nemen. Bepaald geen onverdienstelijk resultaat van de mannen van trainer Eddy Tuik, die Thijs Sonneveld drie keer zag scoren. De overige treffers kwamen op naam van Yirsan Bouman en Robbie ten Hove. Noordwolde had niets in te brengen tegen FC Zuidlaren en keerde met een 4-0 nederlaag op zak huiswaarts.
Omlandia moest op bezoek bij het op de derde plaats bivakkerende Helpman en wist de Stadjers op de Esserberg op een meer dan verdiend gelijkspel te houden: 2-2. Beide Ten Boerster goals werden op het conto van Remco Bolhuis bijgeschreven. Het was overigens dezelfde uitslag die ook afgelopen najaar werd neergezet. Toen was het Dennis Loer die twee keer scoorde.

4e Klasse C zaterdag
DVC Appingedam deed prima zaken door op eigen veld met 5-0 van SV De Heracliden te winnen. De doelpunten kwamen op naam van Eddy Silva (2), Ronald Hund, Daan van Dortmont en Lars Mulder. Het team van scheidend trainer Erwin Buurmeijer had overigens nog meer reden tot vrolijkheid, want ON Roden is de eerste ploeg die koploper Mamio een nederlaag wist toe te dienen. DVC is de lijstaanvoerder nu tot op twee punten genaderd.

Poolster haalde op bezoek bij Amicitia VMC een punt op (1-1) en zag Kevin Bijlsma zijn elfde competitietreffer scoren. Voor de Spijksters een verdienstelijk resultaat, want de stad-Groningers hadden uit de voorgaande vier wedstrijden de volle winst weten te behalen. Zij haalden de eindstreep overigens niet ongeschonden, want een rode kaart zorgde voor inkrimping van het spelersaantal. Middelstum moest op eigen veld het hoofd buigen voor Lycurgus (0-4), terwijl gastheer GEO en SIOS er een mooie voetbalmiddag van maakten door het net zes keer te laten bollen. Omdat de doelpunten eerlijk werden verdeeld, stond er na negentig minuten een 3-3 eindstand op het wedstrijdformulier. Namens de Garmerwolders wist Alex Sarfo drie keer te scoren. Stefan Bultena (2) en Dirk Zwakenberg deden troffen het doel voor de Sauwerders.

Thuisclub FC LEO zag vlak voor tijd een zeker lijkend punt door de vingers glippen. Tegenstander RZ Baflo wist in de ultieme slotfase namelijk nog een keer te scoren en greep met 2-3 de volle winst in Leens. Voor de gastheren scoorden Jasper Wiersum en Stan Buikema, namens de Bafloërs waren het Duncan Torrenga (2) en Reinout Geuze die het doel wisten te doorboren.

5e Klasse D zaterdag
Het Roodeschoolster Corenos wist een 3-0 zege te boeken op Stedum. De thuisclub kwam al na enkele minuten op voorsprong door een voltreffer van Lars Baar. Op dat moment zullen de gedachten nog wel even naar de 1-6 van eerder dit seizoen zijn uitgegaan. Zo gemakkelijk zou het nu echter niet worden. Dit ondanks het feit dat Germen Tamsma de marge binnen het kwartier had weten te verdubbelen: 2-0. Na de pauze zou Joran Knot er nog een binnen schieten, maar daarmee was de koek wel op. Geweldig was het allemaal niet, maar als je slechte wedstrijd ook wint, doe je het goed.

De Fivel rekende op vrij eenvoudige wijze af met thuisclub Oosterparkers. De Stadjers kregen met 2-6 op de voetbalbroek. Voor het team van trainer Nik Poortinga scoorden Corné Bos en Eirik Eide elk twee keer. Julian Zwijghuizen en Emiel Bos waren de overige doelpuntenmakers.

Het Zoutkamper Zeester had het moeilijker met SV TEO dan men op voorhand misschien wel had gedacht. De Ten Posters waren zo vriendelijk om de bal in het eigen doel (Jurrie de Boer) te schieten, waardoor er uiteindelijk een 2-1 eindstand op het wedstrijdformulier zou verschijnen. Chris Noordhof was de man van de tweede Zoutkamper treffer. Voor de gasten was het Lars Leman die raak wist te mikken.

Noordpool UFC liet zich op het eigen kunstgras in de luren leggen door buurman ZEC, dat zich daarmee revancheerde voor de eerder dit seizoen geleden 2-3 nederlaag. In Uithuizen werd het 2-4 voor de Zandeweersters, die in Marnix Hol, Vincent Zijlstra (2) en Ronny Bakker hun doelpuntenmakers hadden. Namens de thuisclub scoorden Mark Bos en Richard Haan. Ezinge liet na de wedstrijd tegen Warffum een zevenklapper aantekenen. Ewart Gerritsen scoorde drie keer, Wiebe Leistra nam twee treffers voor zijn rekening en de overige twee goals kwamen op nam van Jelle en Jordy Huizing, Voor Warffum wist Gertjan Meijer iets terug te doen: 7-1.

5e Klasse E zaterdag
Wagenborger Boys mocht Erik Kort de hand schudden vanwege zijn treffer in de uitwedstrijd tegen BATO, die verder geen hoogtepunten opleverde voor de bezoekers. BATO liet namelijk geen spaan hee van het team van trainer Jaap Enderle, dat met maar liefst 10-1 werd verslagen. Danny Blaauw (2) en Niek Smit zorgden er voor dat SC Scheemda een 1-3 overwinning overhield aan het bezoek aan SGV in Schildwolde. VVS wist aan de thuiswedstrijd tegen Veendam 1894 een 1-1 over te houden. Jeroen Reininga scoorde voor de gastheren.

3e Klasse B zondag
De zondagvoetballers van Siddeburen zagen hun uitwedstrijd tegen HSC met 2-3 in de plus eindigen. De gastheren braken het duel open, maar Julian Pot trok de stand in evenwicht. Nadat de thuisclub andermaal de leiding had genomen, toonde Sideburen veerkracht en besliste met goals van Bjorn Puister en nog een keer Julian Pot het duel in Siddebuurster voordeel. Een zeer welkome, maar eveneens onverwacht succesje tegen de nummer vijf van de ranglijst.

4e Klasse C zondag
Van de regiovertegenwoordigers in deze klasse zag alleen Farmsum de thuiswedstrijd tegen Heiligerlee doorgaan. Tijdens het duel werden mar liefst zes gele kaarten getrokken. Qua doelpunten bleven de acteurs op drie steken. Farmsum opende het bal met een treffer van Alwin Nap. Nog voor de thee poetsten de gasten de achterstand weg middels een benutte strafschop en diep in de tweede helft wisten ze zelfs de winst in de zak te steken: 1-2. Na de nederlaag van vorige week stond Farmsum dus andermaal met lege handen. Eenrum had bij Engelbert op visite gemoeten, maar het veld van de gastheren bleek onbespeelbaar.

5e Klasse D zondag
In de kelderklasse van het noordelijk amateurvoetbal werd niet door de regionalen gespeeld. De wedstrijden van WEO (thuis tegen DWZ), Kloosterburen (thuis tegen SV Woltersum) en Oldambtster Boys (thuis tegen Froombosch) werden allemaal afgelast. Usquert was in deze klasse vrij van competitieverplichtingen.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"