DWA/Argo klopt Zunobri ook in eigen huis

De korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum hebben zaterdag in Zuidhorn de return gespeeld tegen Zunobri. Na een 5-9 ruststand bleef DWA/Argo de hele wedstrijd op voorsprong en werd de eindstand 11-21.

DWA/Argo speelde in november al in Winsum tegen Zunobri. Toen won de ploeg van trainer-coach André Pettinga met 18-11. Tot zaterdag kon Zunobri vijf punten bij elkaar spelen, terwijl DWA/Argo bovenaan de ranglijst stond met twaalf punten.

Zunobri wist de score te openen, maar Gert-Jan Stulp maakte al snel de gelijkmaker. Opnieuw was het Zunobri dat het voortouw nam, waarna de stand lange tijd op 2-1 bleef staan. Na enige tijd kon Yarin Smedema het gat van de korf vinden, wat resulteerde in een gelijke stand: 2-2. Nick Brandsma zorgde met een strafworp voor 2-3, maar Zunobri verzilverde een vrije bal waardoor er opnieuw een gelijke stand op het scorebord verscheen.

In deze fase nam DWA/Argo het initiatief over in de wedstrijd. Lisette Hamminga en Tom van der Laan zorgden ervoor dat er een verschil van twee doelpunten kwam en toen Zunobri wederom scoorde maakte Lisette Hamminga de 4-7. Zunobri gaf zich nog niet gewonnen en zorgde voor 5-7. Vlak voor rust wisten Nick Brandsma en Gert-Jan Stulp beide te scoren en dat zorgde ervoor dat de ploegen met een 5-9 ruststand de kleedkamers in gingen.

Na de pauze ging DWA/Argo meteen verder met scoren. Door vijf treffers op rij uit handen van Lisette Hamminga, Tom van der Laan, Gert-Jan Stulp, Karen Oostmeijer en Yarin Smedema werd meteen duidelijk gemaakt dat Zunobri geen kans meer zou krijgen om het DWA/Argo nog moeilijk te maken. Zunobri maakte wel weer twee treffers, maar opnieuw waren Gert-Jan Stulp en Lisette Hamminga namens de gasten trefzeker.

Zunobri antwoordde nu met drie treffers op rij, maar DWA/Argo liet zien dat het ook drie treffers achter elkaar kon maken. Deze kwamen uit handen van Lisette Hamminga, Tom van der Laan en Nick Brandsma. Bij 10-19 wist Zunobri wist nog een keer te scoren, waarna Lisette Hamminga en Natasja Schuuring met de laatste twee treffers de eindstand op 11-21 wisten te bepalen.

DWA/Argo is de komende twee zaterdagen vrij en zal op 29 februari weer in actie komen. Dan staat de return tegen De Pein op het programma. Dat zal geen gemakkelijke opgave worden, want in het vorige duel wist De Pein te winnen. DWA/Argo zal alles op alles zetten om nu wel de twee punten mee naar huis te nemen. Het duel in Houtigehage begint om 18.10 uur.

* Scores DWA/Argo: Lisette Hamminga (6x), Gert-Jan Stulp en Nick Brandsma (4x), Tom van der Laan (3x), Yarin Smedema (2x), Karen Oostmeijer en Natasja Schuuring (1x).

No Replies to "DWA/Argo klopt Zunobri ook in eigen huis"