Futsal Winsum loopt tegen oorwassing aan

Futsal Winsum heeft vrijdagavond de grootste nederlaag in de historie geleden. Scagha ’66 uit Schagen was met maar liefst 3-14 te sterk. Vooral na rust ging het helemaal mis voor de ploeg van Marc Krüger.

Het duel tegen Scagha ’66 was voor de Winsumers een zeer belangrijk duel. De ploeg uit Schagen stond vooraf op de ranglijst één plekje hoger met drie punten meer. Futsal Winsum kon het gat dus dichten en daarmee van de nacompetitieplaats naar de veilige achtste plek stijgen.

De thuisploeg begon zeer ongelukkig. Reinder de Haan verkeek zich op een ongevaarlijk lijkend schot en via de paal en doelman De Haan ging de bal over de lijn: 0-1. Winsum probeerde terug te knokken en kreeg ook kansen. Na een goede aanval schoot David Albert Villalta op de voeten van de keeper en ook Deshly Storm schoot na goed voorbereidend werk van Tim Hoff van dichtbij tegen de doelman aan.

De Winsumers speelden vrij aanvallend en liep ook tegen counters aan. Ze kwamen goed weg toen Scagha van dichtbij de paal trof. De Noord-Hollanders raakten voor rust meerdere keren paal en lat. Scagha kwam vijf minuten voor rust op 0-2 toen een snelle uitval wel werd afgerond. Winsum kwam vlak voor rust echter terug in de wedstrijd. Reinder Haaksema schoot met links op doel. Sander Roorda had hierbij een behendig overstapje waardoor de goalie helemaal verrast was. Dat betekende 1-2 en het was tevens de ruststand.

Waar iedereen rekende op een furieus Futsal Winsum dat op jacht naar de gelijkmaker zou gaan, liep het allemaal anders. Bjorn Schutter leed twee keer wat onnodig balverlies en dat werd beide keren afgestraft: 1-4. Hierna liet Haaksema zich als laatste man te eenvoudig wegzetten en zag De Haan twee man op zich afkomen. Winsum leek het al weg te geven en kwam na de 1-6 nog even terug toen Martin Oudman na een combinatie met Sander Roorda raak punterde: 2-6.

Het foutenfestival hield echter niet op. Nu was het Deshly Storm die als laatste man de bal inleverde. Storm probeerde het nog te herstellen en dat leek te lukken toen doelman Reinder de Haan de bal in eerste instantie pareerde. Storm en De Haan knalden echter bovenop elkaar waardoor het voor de gasten een koud kunstje was de bal in het lege doel te schuiven.

Na de 2-8 besloot Marc Krüger om het met een meevoetballende keeper te proberen. Dit lukte echter ook voor geen meter. Scagha bleef druk vooruit zetten en Winsum. dat elke week op dergelijke situaties traint, wist zich geen enkele raad. De bal werd telkens simpel ingeleverd en binnen de kortste keren was het 2-11.

David Albert Villalta pikte nog wel zijn doelpuntje mee en raakte ook nog paal en lat. Winsum verdedigde echter totaal niet meer en liet de score volledig uit de hand lopen: 3-14. Het was een totale offday voor de Winsumers die het moeilijk zullen gaan krijgen om de nacompetitie te ontlopen. Ook rechtstreekse degradatie ligt nog op de loer. De ploeg van Marc Krüger krijgt vrijdag al kans op revanche. Excelsior ’31 uit Rijssen komt dan op bezoek.

No Replies to "Futsal Winsum loopt tegen oorwassing aan"