Menteam Lamein voegt nieuwe trofee aan prijzenkast toe

Na het zeer succesvolle outdoorseizoen, verloopt het indoorseizoen voor Menteam Lamein tot dusverre ook naar tevredenheid. Tijdens het indoorseizoen worden er verschillende soorten wedstrijden gereden, zoals dressuur en vaardigheid en indoormarathons. De ene keer start Roelf Lamein met het vierspan, de andere keer Hindriëtta Lamein met een enkelspan of dubbelspan en dan weer Lisanne Timmers met een enkelspan. Zo ontstaat er ook in de winterperiode een druk programma.

Het indoorseizoen loopt van oktober tot en met maart en er zijn al een aantal mooie successen behaald. Zo reed Roelf op 14 december 2019 met zijn vierspan een indoormarathon in Scherpenzeel. Niet echt naast de deur, maar de moeite waard. Het ging hard en de concurrentie was groot. Er werd gereden op het scherpst van de snede en met een verschil van 0,11 seconden lukte het net niet om de eerste prijs in de wacht te slepen.

Op 30 december was de favoriete indoormarathon van Noord-Nederland in Zuidbroek tijdens IICH Groningen, waar Roelf Lamein samen met echtgenote Trijntje de organisatie van de indoormarathon voor zijn rekening nam. Naast de organisatie van deze wedstrijd kwamen ze hier ook zelf aan de start. Roelf Lamein met zijn vierspan, Hindriëtta Lamein met een enkelspan en een dubbelspan en Lisanne Timmers met een enkelspan. Een erg drukke dag dus. Maar niet zonder succes. Roelf nam in zijn rubriek de tweede prijs in ontvangst en Hindriëtta Lamein was met haar dubbelspan iedereen de snel af en reed zelfs de snelste tijd van de dag en won hier de rubriek dubbelspan pony’s.

Vervolgens werden er dressuur en vaardigheidswedstrijden gereden in Tolbert en ’t Zandt, waar Hindriëtta Lamein en Lisanne Timmers goede resultaten behaalden. In Tolbert behaalde Hindriëtta Lamein met haar pony Jip in de klasse M-dressuur een 1e prijs met 203 punten en Lisanne behaalde met Silver met 185,5 punten in de klasse B-dressuur een derde prijs. In de vaardigheid waren alle te verdelen prijzen voor de beide dames. Zowel de eerste als de derde prijs waren voor Hindriëtta Lamein en de tweede prijs voor Lisanne Timmers.

In ’t Zandt gingen de dames er ook met zeven prijzen vandoor. Lisanne Timmers behaalde een eerste en een tweede prijs in de dressuur. En Hindriëtta behaalde twee eerste prijzen in de dressuur en won hiermee tevens de dagprijs voor de hoogste dressuurscore van de dag. Net als in Tolbert gingen ze hier ook met de twee te verdelen prijzen in de vaardigheid naar huis. Hindriëtta Lamein won de rubriek en Lisanne Timmers behaalde de tweede prijs.

Tussendoor ging Roelf Lamein nog met het vierspan naar een indoormarathon in Vinkega. De pony’s waren weer goed op dreef en hadden het tempo er goed in, waardoor er in beide manches de snelste tijd neer werd gezet, waarmee de rubriek dan ook gewonnen werd en ook hier de eerste prijs mee naar Warffum ging.

Het afgelopen weekend stonden er twee belangrijke wedstrijden op het programma. De districtskampioenschappen dressuur in Zuidwolde en de Strijd der Districten minimarathon in Ermelo. Tijdens de Strijd der Districten strijden de vier mendistricten uit Nederland tegen elkaar en wordt er in verschillende rubrieken gereden. Lisanne Timmers mocht met Silver in de jeugdrubriek aan de start verschijnen en Hindriëtta Lamein met Jip en Optimist in de rubriek dubbelspan pony. Timmers reed twee mooie manches en Lamein reed twee snelle manches, maar niet snel genoeg voor de prijzen. Ze behaalde hiermee een vijfde plaats.

Het mooiste succes werd echter behaald op de districtskampioenschappen dressuur in Zuidwolde (Dr). Lisanne Timmers behaalde een mooie vierde prijs in de klasse B-dressuur met de pony Highlight, met een score van 63,17 procent. Als klap op de vuurpijl wist Hindriëtta Lamein met pony Jip de kampioenstitel in de wacht te slepen in de klasse M-dressuur, met een score 67,92 procent. Deze score was bovendien de hoogste score van de dag. Al met al tot nu toe dus een zeer succesvol indoorseizoen voor het hele team. Het harde werken wordt beloond.

No Replies to "Menteam Lamein voegt nieuwe trofee aan prijzenkast toe"