Volleyballers LSV missen scherpte in duel met koploper

Het is de volleybalheren van LSV uit Loppersum niet gelukt om koploper SC Rodenburg H1 de eerste nederlaag te bezorgen. Daarvoor speelden de Lopsters iets te slordig en was de tegenstander simpelweg ook de betere ploeg. Het leverde wel een mooie en boeiende partij op waar de thuisploeg in ieder geval een punt aan overhield.

LSV begon zwak aan de wedstrijd en stond in de eerste set al snel met 0-5 achter. Daarna begon het echter te lopen. Met een goede servedruk en een aanvallend uitblinkende Dirk de Vries werd de stand weer gelijk getrokken op 9-9. De thuisploeg bleef de bovenliggende partij en via 13-13 namen ze brutaal een 19-16 voorsprong.

Rodenburg vluchtte in een time-out en liet daarna zien dat het de terechte koploper is. Vooral aanvaller Dennis Betten sloeg een paar snoeiharde ballen binnen. En juist op dat moment was de concentratie en de servedruk bij LSV verdwenen. De gasten namen een kleine voorsprong en lieten die niet meer glippen. De eerste set eindigde in 22-25.

De volgende twee sets verliepen identiek. LSV wist in het begin gelijke tred te houden met de bezoekers en verloor daarna knullig een aantal punten waardoor het gat geslagen was. Het leek erop alsof er geen energie in de ploeg zat. Men vergat om vrijuit en zonder druk te spelen. Spelverdeler Marten Bosker van Rodenburg wist ook regelmatig zijn aanvallers vrij te spelen waardoor de Lopster blokkering er maar zelden aan te pas kwam. Setstanden van 17-25 en 16-25 waren het gevolg.

In de vierde set tapte LSV opeens uit een ander vaatje. Jurjen Haak maakte een serveserie naar 7-0 waarna een time-out volgde. LSV bleef de voorsprong van zeven punten behouden: 17-10. Op 18-12 kwam een van de mooiste rally’s van de partij voorbij. Na een lange balwisseling wist Jurjen Haak de bal met een zogenaamde pancake te redden waarna Rob Ellens de bal via een snoekduik toch nog over het net wist te werken. Daar hadden de gasten geen rekening mee gehouden en zo werd het een punt voor LSV.

Arne Haak wist daarna de stand op 21-12 te brengen via een killblok. Op 24-16 werd het nog even spannend omdat Rodenburg met een serie alles-of-niet opslagen de stand op 24-20 bracht. Hierna wist Arne Haak echter via een schitterende tactische tipbal het beslissende punt te scoren. Zo kregen de Lopsters toch nog een verdiend punt. Rodenburg zal het kampioenschap waarschijnlijk niet meer mislopen, ze hebben inmiddels een voorsprong van twaalf punten op nummer twee Surf H1.

No Replies to "Volleyballers LSV missen scherpte in duel met koploper"