Leerzame clinic bokser Sammy Wagensveld

Topbokser Sammy Wagensveld heeft zondag een clinic gegeven bij boksvereniging Appingedam. Er verschenen veertig boksers op het toneel om les van hem te krijgen. Daarnaast waren er ook nog eens vijfendertig belangstellende toeschouwers.

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Sammy Wagensveld al een bak aan ervaring. Hij bokste al 90 partijen, heeft veel internationale ervaring en trainde onder meer met Amerikaanse en Cubaanse boksers.

Coming man Wagensveld bracht zijn les op een boeiende en inspirerende manier waarbij hij steeds weer refereerde naar de basisbeginselen van het boksen zoals een goede voetenstand en het bewegen. Hij betrok alle boksers bij de les door steeds met een andere deelnemer de oefeningen voor te doen. Nieuw voor veel deelnemers was de ‘Cubaanse hoek’, het geven van een hoek als de tegenstander in komt en daarbij gelijk wegdraaien. Dit is een techniek die Wagensveld leerde tijdens zijn trainingen met het Cubaanse team.

Al met al was het een zeer leerzame clinic voor de boksers uit Appingedam, Delfzijl en Winschoten. Na de training nam Sammy Wagensveld ruimschoots de tijd om met alle deelnemers van gedachten te wisselen en om met iedereen op de foto te gaan.

No Replies to "Leerzame clinic bokser Sammy Wagensveld"