Overzicht amateurvoetbal

Het voetbaloverzicht van deze week beperkt zich tot het zaterdagvoetbal. In verband met de op komst zijnde storm besloot de KNVB alle wedstrijden voor de zondag te schrappen. Opvallende zaken waren er voldoende. Zo kreeg vijfdeklasser ZEC op het eigen veld in Zandeweer met 0-10 klop van Corenos en werd Noordpool UFC met maar liefst 14-1 van het veld geveegd door gastheer VVK. Opvallend was ook de 5-0 zege die de zaterdagvoetballers van Siddeburen op BATO wisten te boeken.

1e Klasse E zaterdag

We beginnen zoals gewoonlijk met vv Winsum. De ploeg van trainer Bert Vos begon goed op het eigen veld en kreeg ook wel wat kansjes. Het was echter het bezoekende Blauw Wit ’34 dat de bal als eerste in het doel wist te krijgen. Een curieuze treffer, want nadat scheidsrechter Ottens de bal had getoucheerd, viel het leer voor de voeten van een Leeuwarder en die liet zich dat buitenkansje niet ontnemen. Het doelpunt werd goedgekeurd, maar even later na overleg met de assistent geannuleerd.

Het duel golfde daarna op en neer, maar treffers zouden er voor de thee niet vallen. Het duurde tot de 55e minuut alvorens de wedstrijd werd opengebroken. Een vrije trap van Wiebe Bakker verdween via de Winsumer muur achter doelman Wouter Meijer: 0-1. Wat de gastheren daarna ook probeerden, het wilde niet lukken om langszij te komen en toen een raak afstandsschot van Kayin Kleefstra in de 72e minuut 0-2 betekende, was het duel wel gespeeld. Uiteindelijk zou een fraai schot van Arjen Boonstra nog de 0-3 opleveren voor de Friezen.

2e Klasse J zaterdag

Boy Vledder en Jakko Veenstra waren de prijsschutters van FC Wolvega in het duel tegen gastheer NEC Delfzijl. Het duel was alleszins de moeite van het bekijken waard, al zal men in het kamp van de Delfzijlsters daar niet zoveel mee op hebben gehad, omdat men halverwege het treffen tegen een achterstand aan keek. Hoewel het er na de pauze eerder op leek dat NEC Delfzijl vroeg of laat toch langszij zou komen, waren het de bezoekers die de wedstrijd tien minuten voor het laatste fluitsignaal in het slot gooiden en een 0-2 overwinning mee naar huis namen.

3e Klasse C zaterdag

Omlandia wist in Hoogkerk met 0-1 van hekkensluiter HFC ’15 te winnen. Wouter Hoek scoorde na een uur spelen het enige doelpunt van de wedstrijd en bezorgde de Ten Boersters daarmee de overwinning. De witblauwen zijn dit jaar toch al goed begonnen, want uit drie wedstrijden werden zeven punten bijeen gesprokkeld.

Holwierde bewees zichzelf ook een prima dienst door op het eigen sportpark Katmis met 3-2 van Aduard 2000 te winnen. Robbie ten Hove scoorde twee keer voor de gastheren. De overblijvende treffer kwam op naam van Bram Geurtsen te staan. Het team van trainer Eddy Tuik staat op een keurige zesde plaats in 3C en is daarmee de hoogst genoteerde regioclub in deze klasse.

Normaliter een klassering die al jaren aan SC Loppersum wordt toegedicht, maar de Lopsters lijken de weg wat kwijt te zijn. Het bezoekende Groen Geel wist aan de Bosweg met 1-2 te winnen. Daar kon zelfs een dubbele gele kaart, en dus een veldverwijzing, van Koen Olde Monnikhof niets aan veranderen. De Stadjers waren op een 0-2 voorsprong gekomen door treffers van Dave Knipmeijer en zagen alleen Rik Buikema iets terug doen namens de gastheren.

Noordwolde wist op eigen veld met Grijpskerk af te rekenen en voegde zo drie broodnodige punten aan het totaal toe. Het was overigens pas de eerste thuiszege van dit seizoen voor het team van scheidend trainer Simon Schuil. ‘We spelen veel te wisselvallig, maar vandaag hebben we een prima teamprestatie neergezet’, aldus de coach. Hij zag Silvan Havinga twee keer scoren, waarvan een keer vanaf elf meter, en ook Joram Wijnstra pikte een doelpunt mee. Omdat namens Grijpskerk alleen Pieter Kars van der Kamp wist te scoren, eindigde het duel in 3-1.

4e Klasse C zaterdag

Het duel tussen gastheer Poolster en het bezoekende FC LEO op sportpark Oldencate in Spijk eindigde in een 1-1 eindstand. Eerder dit seizoen leed Poolster een 5-2 nederlaag tegen de Leensters en dus  moest er revanche genomen worden. Daar leek het niet op toen Abienezer Araya de gasten op een voorsprong wist te schieten. Kevin Bijlsma, destijds in Leens ook de enige Spiekster schutter, tekende na driekwart wedstrijd echter voor de gelijke stand en zijn twaalfde treffer van het seizoen.

Het Sauwerder SIOS maakte het zichzelf erg lastig in het duel met slotlicht OKVC. De ploeg uit Oldehove beek maar moeilijk te kloppen, al hadden de gastheren dat voor een groot deel aan zichzelf te wijten. Kansen krijgen is een ding, maar ze dan ook nog benutten kennelijk een zware opgave. Toch zouden de punten in eigen huis blijven. Namens SIOS scoorden Jochem Huinder en Dennis Berghuis. Voor de gasten wist Nanning Pieltjes raak te mikken: 2-1.

Rood Zwart Baflo beleefde geen al te vrolijke middag op het eigen sportpark. Het bezoekende Niekerk ging er namelijk met de winst (0-3) vandoor en dat betekende inmiddels de achtste nederlaag van deze competitie. GEO moest op bezoek bij Lycurgus en boekte daar de derde remise op rij. Het duel eindigde in 2-2 en Ferry Stollenga was de man van de Garmerwolder treffers. GEO is na de winterstop nog ongeslagen, maar met drie punten uit evenzovele duels heb je daar niet veel aan.

Mocht Middelstum al snode plannen hebben gemaakt om het kampioenskandidaat Mamio lastig te maken, dan konden deze al vrij snel in de kast gestopt worden. De gastheren wisten namelijk vrij eenvoudig met 6-1 te winnen. Alleen Xander Anema scoorde voor de Middelstummers, die het gat met de veilige plaatsen steeds groter zien worden. Bijvoorbeeld omdat SV De Heracliden wel tot een driepunter (2-1) wist te komen in het duel met Amicitia VMC. Jeroen Linstra en Martijs Delker scoorden voor de thuisclub. Niels Burgler deed dat voor de gasten die, net als een week eerder, opnieuw rood incasseerden.

Om koploper Mamio in het vizier te behouden, moest DVC Appingedam de uitwedstrijd tegen ON Roden winnend zien af te sluiten. Dat dit geen eenvoudige klus zou worden, was op voorhand wel duidelijk. Een week eerder had de lijstaanvoerder immers al schipbreuk geleden (2-1) in Roden. DVC profiteerde van de misstap en zorgde weer voor wat spanning bovenin. Die lijkt na een week alweer te zijn verdwenen, want na negentig minuten voetbal in Roden stond er andermaal 2-1 op het wedstrijdformulier en weer stapten de gastheren als overwinnaar van het veld. Tim van der Meulen opende de score voor de gastheren, waarna Eddy Silva de stand in evenwicht wist te brengen. Uiteindelijk bleek de treffer van Leon Schievels goud waard te zijn.

5e Klasse D zaterdag

Corenos heeft geen spaan heel gelaten van thuisclub ZEC. De Roodeschoolsters vijzelden hun doelsaldo flink op en bezorgden de gastheren een 0-10 nederlaag. Sven Knot scoorde drie keer voor de bezoekers en werd daarmee tot Schutter van de Week gekroond. Joran Knot en Lars Baar namen elk twee treffers voor hun rekening. Marcel Dijkstra, Jordan Muller en Elwin Wezeman waren de overige doelpuntenmakers in deze ongelijke strijd. Uitwedstrijden van Noordpool UFC tegen het stad-Groninger VVK zijn de laatste seizoenen toch al geen gelukkige match geweest voor de Uithuizers, maar nu werd het een wel heel dramatische vertoning. De thuisclub scoorde namelijk veertien keer en liet Mark Bos de twijfelachtige eer dat hij in ieder geval nog iets namens de tobbende geelzwarten had laten zien: 14-1.

Warffum verloor op eigen veld met 1-3 van Stedum. De ‘kanaries’ begonnen goed aan de wedstrijd en wisten zelfs een 1-0 voorsprong te nemen door een treffer van Jeffrey Doornbos. Daarna ging het echter mis. Stefan van den Berg kreeg namelijk een rode kaart onder zijn neus geduwd. De Warffumer haalde zijn gram nadat hij was geslagen en geschopt. Dat laatste zag de fluitist van de dag wel gebeuren en dus werden de Warffumer troepen geminimaliseerd. Stedum profiteerde van de numerieke meerderheid, zag Yannick van den Berg gelijk maken en vervolgens deden Robbert Slager en Lorenzo Spitsbaard ook nog een duit in het zakje.

Ezinge wist aan de uitwedstrijd tegen hekkensluiter DIO Groningen een niet geheel onverwachte driepunter over te houden. Namens de elf van trainer Leendert Nieborg scoorde Wiebe Leistra twee keer en was ook Paul Broekhuizen trefzeker: 0-3. SV TEO ontving op eigen veld het stad-Groninger Potetos. De gastvrijheid zal prima zijn geweest, maar de punten bleven wel in Ten Post. Emiel Kruger mikte twee keer raak en staat inmiddels op veertien competitietreffers. Jarno Kruger was de andere doelpuntenmaker en die goals bleken voldoende voor een 3-1 overwinning omdat alleen Jorn Dragstra namens Potetos wist te scoren.

De Fivel kreeg bezoek van Groninger Boys en stond na negentig minuten met lege handen. Freddy de Grooth en Sallie Frank scoorden voor de gasten. Emiel Bos deed dat voor de ploeg uit Zeerijp, die Corné Bos na twee keer geel vroegtijdig onder de douche zagen verdwijnen. Het Zoutkamper Zeester moest op eigen terrein met Oosterparkers zien af te rekenen en deed dat uiteindelijk met 4-2. Vince van der Veen, de topschutter van het afgelopen seizoen, scoorde ook weer eens. De overige treffers voor het team van trainer Marinus Siekman kwamen op naam van Chris Noordhof, Henri Nienhuis en Ruben Postma.

5e Klasse E zaterdag

Koploper SC Scheemda had geen competitieverplichtingen, dus was het zaak voor de achtervolgers om het maximale uit hun duels te halen. GRC Groningen voldeed aan die taakstelling door Damacota met 3-0 terug te wijzen. VVS Oostwold had eveneens een prima middag. In Haren werd het slotlicht van 5E op een 0-5 nederlaag getrakteerd. René Dijksterhuis (2), Jeroen Reininga, Jeroen Brul en Gerjan Drenth waren de doelpuntenmakers.

Op zijn zachtst gezegd opmerkelijk mag de 5-0 zege van Siddeburen worden genoemd die men het bezoekende BATO wist toe te dienen. De ploeg uit Winschoten was geen schim van het team dat een week eerder Wagenborger Boys met een 10-1 nederlaag confronteerde en de eerste ontmoeting met Siddeburen met 7-0 had gewonnen. Siddeburen stond verdedigend goed, nam een 2-0 voorsprong en sloeg keihard toe op het moment dat BATO de illusie had dat er wellicht nog wat te halen viel. Egbert Bosma, Rick Schutter (2) en Marinus van der Laan scoorden voor de gastheren. De Winschoters besloten zelf ook nog een keer te scoren. Die bal verdween echter in het voor hen verkeerde doel.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"