Poolster en FC LEO houden gelijke tred

Voor thuisclub Poolster en het bezoekende FC LEO gold dat beide ploegen de punten goed konden gebruiken om afstand te nemen van de onderste regionen. Winst was dus van groot belang. Zo ver zou het niet komen. In Leens kreeg Poolster nog met 5-2 op de broek. In Spijk kwamen de teams niet verder dan 1-1.

Volgens trainer Erwin Molog van FC LEO was zijn ploeg nagenoeg compleet en derhalve was hij vol vertrouwen. Bij Poolster ontbrak Wesley Bos, waardoor Niels Smit doorschoof naar het middenveld en Marco Uilhoorn zijn plaats innam als rechtsback. Het begin van de wedstrijd ging gelijk op zonder echte kansen. In de 18e minuut was het dan wel raak. Vanuit een afgeslagen corner van FC LEO werd de bal opnieuw ingebracht en in eerste instantie gered door keeper Simon Dijkman. De rebound werd echter binnengelopen door Abienezer Araya: 0-1.

Poolster werd daarna gevaarlijker. Marco Wichers moest handelend optreden na een kopbal van Jesse Smit die even later te hoog mikte en het leer over het Leenster doel zag verdwijnen. FC LEO was voor de rust de beter voetballende ploeg en ging dan ook terecht met 0-1 de rust in.

Vrij snel na de hervatting schoot Kevin Bijlsma net voorlangs. Even later hield doelman Simon Dijkman Poolster in de wedstrijd na een aanval van FC LEO dwars door het midden. In de 57e minuut kwam de thuisclub dan toch langszij. Slecht uitverdedigen van FC LEO deed de bal op het middenveld belanden bij Niels Smit. Deze gaf een steekbal op Kevin Bijlsma die beheerst wist af te ronden: 1-1.

Daarna volgde een aantal kansen voor FC LEO waarbij de grootste voor Bo Tukker was die oog in oog met doelman Simon Dijkman kwam te staan. De goalie bleef echter de baas over de situatie. In de laatste minuten waren de kansen weer voor Poolster. Marco Wichers redde op een schot van Johan Dijkman, Kevin Bijlsma schoot voorlangs en Johan Dijkman, vergat de bal goed met zijn hoofd te raken en liet daarbij een belangrijke kans liggen.

Al met al werd het een terecht gelijkspel, al waren beide trainers van mening dat ze de meeste aanspraak op de overwinning hadden gemaakt. Daarbij doelde Danhof vooral op de laatste minuten en was Erwin Molog met name kwaad over het feit dat zijn ploeg zo slecht had uitverdedigd bij de 1-1. ‘Tot dat moment zijn we niet in de problemen geweest’, gaf hij aan.

* Poolster – FC LEO 1-1 (0-1). Abienezer Araya 0-1; Kevin Bijlsma 1-1 (foto: Angela Smit-Flikkema).

No Replies to "Poolster en FC LEO houden gelijke tred"