Rode kaart SV Bedum breekpunt in duel met Gorecht

Tweedeklasser SV Bedum heeft op het eigen kunstgras een nederlaag geleden tegen het bezoekende Gorecht. De ploeg van trainer Remy van der Wal verloor de tweestrijd met 0-2 en speelde het grootste deel van het duel met tien man. Richard de Boer werd na iets minder dan een kwartier spelen namelijk met rood van het veld gestuurd.

Er stond de Bedumers zaterdag maar een ding te doen en dat was een goed resultaat neerzetten. Het liefst een driepunter, want de situatie van de paarshemden was voor de aftrap allesbehalve rooskleurig. Met zestien punten uit veertien duels beschikte de brigade van Remy van der wal over niet al te beste rapportcijfers en bevindt men zich in een positie waar elk puntverlies als een mokerslag wordt ervaren.

SV Bedum bezorgde zichzelf een week geleden een flinke opsteker door van het als vierde geklasseerde DZOH (1-2) te winnen. De kater kwam zeven dagen later. Mochten de Bedumers snode plannen hebben gesmeed om Gorecht een halt toe te roepen, dan konden ze die na amper een kwartier spelen wel overboord gooien. De term ‘onmogelijke missie’ doemde op na het gedwongen vertrek van Richard de Boer.

Een steekpass op Bob Poorta was hem kennelijk teveel van het goede. Hij versperde de Harener de doorgang. De scheidsrechter van dienst oordeelde dat er sprake van een doorgebroken speler was geweest en dat betekende dat De Boer kon inrukken. Hij heeft inmiddels te horen gekregen dat hij voor één duel is geschorst.

Er moest een ander strijdplan op tafel komen om de tegenstander zand in de raderen te strooien. Dat bleek SV Bedum niet op de plank te hebben liggen. De ploeg zag het percentage balbezit voor Gorecht flink oplopen.

Toch wist SV Bedum de gasten in de eerste helft nog aardig af te stoppen en het mocht dan ook een klein mirakel worden genoemd dat er in het eerste bedrijf geen doelpunten waren gevallen. Na de pauze vielen de beide goals echter vrij snel achter elkaar. Eerst belandde een mislukte voorzet van Nick Janzen achter doelman Jos Broekmans en een dikke vijf minuten later verdubbelde Bob Poorta de marge: 0-2. Zo werd het een hele frustrerende middag voor SV Bedum en de trouwe aanhang.

Remy van der Wal vond dat zijn ploeg zich tot aan de rust goed had gehouden en dat er bij het incident rondom De Boer geen sprake van een doelrijpe kans was geweest. ‘Maar goed, je kunt hem geven en je kunt het ook niet doen. Het is maar net met wat voor bril je er naar kijkt’, aldus de oefenmeester.

Hij baalde van het feit dat de knappe prestatie van een week eerder op deze manier teniet werd gedaan. ‘Maar ik verwijt De Boer niets hoor. Dit soort dingen gebeuren nou eenmaal in een wedstrijd.’ Dat het nu wel tijd wordt voor een aantal successen beseft Van der Wal zelf ook. ‘Maar we moeten ook weer niet al te zenuwachtig worden. De weg naar het einde van de competitie is nog lang. Feit is wel dat we hard moeten werken voor de punten. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt en dat gevoel leeft bij de jongens ook.’

Trainer Robbie Wentink van Gorecht was uiteraard tevreden over het resultaat. ‘We doen het prima de laatste weken en ook dit was weer een goede overwinning. Even vooropgesteld dat ik niet wil oordelen over de rode kaart, kan ik wel zeggen dat het daarna geen echte wedstrijd meer is geweest. Wij zijn geduldig gebleven en hebben rustig gewacht op de mogelijkheden die toch wel zouden komen.’

Zaterdag krijgt Gorecht de huidige nummer twee Gramsbergen op bezoek. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt drie punten. Het op de twaalfde plaats bivakkerende SV Bedum reist, op zoek naar eerherstel, af naar nummer tien FC Wolvega dat twee punten meer op het conto heeft staan dan de Bedumers.

* SV Bedum – Gorecht 0-2 (0-0). Nick Janzen 0-1; Bob Poorta 0-2

No Replies to "Rode kaart SV Bedum breekpunt in duel met Gorecht"