DWA/Argo verliest andermaal van De Pein

De korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum speelden zaterdag in Houtigehage de return tegen De Pein. Deze ploeg was tot zaterdag de enige die van koploper DWA/Argo had weten te winnen en ook nu lukte het DWA/Argo niet om van de Friezen te kloppen. In een wedstrijd waarin DWA/Argo vooral in de slotfase erg veel moeite had met de beslissingen van de scheidsrechter, werd het na een 11-11 ruststand uiteindelijk 23-20. Na dit verlies is de spanning terug in de race om het kampioenschap.

DWA/Argo wilde zich graag revancheren voor de enige verliespartij tot aan zaterdag In Winsum werd in december in een slechte wedstrijd met 12-15 van De Pein verloren. Met Natasja Schuuring terug in de basisopstelling op de plek van de geblesseerde Lisanne Pettinga, begon de ploeg sterk. Al na vijf minuten stond DWA/Argo op een 1-4 voorsprong. Na 2-5 kwam De Pein echter beter in haar spel en met vijf treffers achter elkaar stond het 7-5 voor de Friezen. DWA/Argo wist aan te klampen en door onder meer doelpunten van Lisette Hamminga, Natasja Schuuring en Yarin Smedema was het bij rust gelijk: 11-11.

Na de pauze sloeg de thuisclub meteen een gaatje naar 14-11, waarop DWA/Argo in de achtervolging moest. Bij 15-13 van Nick Brandsma en 16-14 van Lisette Hamminga leek het of het lukte om het gaatje te dichten, maar niets was minder waar. De Pein scoorde steeds weer op tijd een treffer, waardoor het afstand hield van de koploper. Het bracht trainer-coach André Pettinga ertoe om wissels in te brengen. Zo kwam Jesse Reker binnen de lijnen voor Tom van der Laan en ook Sanne Schuuring en Benjamin Pestoor werden ingebracht.

Reker zorgde met twee doelpunten voor nieuw gevaar, maar aan de andere kant slaagde DWA/Argo er niet in om het verdedigend dicht te houden. Daarbij wonden de spelers zich steeds meer op over het matige optreden van de man in het zwart. In hun ogen trad deze onvoldoende op en vielen zijn beslissingen te vaak uit in het voordeel van de thuisclub.

Het lukte DWA/Argo uiteindelijk niet meer om langszij te komen bij De Pein. Via 19-16 en 21-18 werd het uiteindelijk 23-20, waarna de spelers gedesillusioneerd het veld verlieten.

DWA/Argo heeft door dit verlies net zoveel verliespunten als Leeuwarden en SDO. Beide ploegen komen in de maand maart nog op bezoek in Winsum voor hun return. Zaterdag is Leeuwarden al aan de beurt. De Friese hoofdstedelingen spelen om 14.20 uur in de Ripperdahal in Winsum tegen DWA/Argo.

* Scores DWA/Argo: Lisette Hamminga en Natasja Schuuring (5), Nick Brandsma (3), Yarin Smedema en Jesse Reker (2), Tom van der Laan, Sam Pestoor en Gert Jan Stulp (1).

No Replies to "DWA/Argo verliest andermaal van De Pein"