Volleybalheren LSV geven niet thuis

De volleybalheren van LSV uit Loppersum gingen zaterdag in de eigen Boshal verrassend ten onder tegen laagvlieger GAV Unitas. Na winst in een moeilijke eerste set werden er drie op rij verloren. Het werd een terechte 1-3 overwinning voor de gasten die daarmee de onderste regionen een beetje achter zich laten.

LSV begon de wedstrijd in een iets andere opstelling als normaal. Arne Haak moest de partij, wegens ziekte thuis, aan zich voorbij laten gaan en er was gekozen voor Rob Ellens als spelverdeler. De thuisploeg speelde vrijuit en nam een 10-4 voorsprong. Langzaam kroop er echter wat gemakzucht in de ploeg.

Unitas speelde slim en voluit en kwam hierdoor terug tot 17-17. Pas op 21-21 was LSV weer bij de les en met een fraaie prikbal van Jan Klink werd er voorsprong genomen, die met twee scherpe opslagen uitgebouwd werd. Op 24-23 werd het nog even penibel maar de gasten wisten de kans niet te benutten en zo was het 1-0.

De volgende twee sets waren volledig voor Unitas. Servedruk en een goede aanval zorgden ervoor dat ze duidelijk de betere waren (15-25, 17-25). Bij LSV liep vooral de pass niet en er was niet of nauwelijks beleving. Het enige hoogtepunt was het spel van de 16-jarige Gertjan Schilder die in de tweede set Bert Vink was komen vervangen. Hij speelde een goede partij waarin vooral zijn rust en durf opvielen.

Jurjen Haak had in de derde set Ellens al vervangen en in de vierde set was Vink weer terug in de ploeg. Hiermee was ook het enthousiasme weer terug en het leek op een vijfde set uit te draaien. Via 14-9, 22-19 werd het 24-22 voor de thuisploeg. Maar opeens stokte de aanval en op 24-24 bleek het aloude gezegde ‘geluk dwing je af’ weer waarheid. Een curieuze netroller viel toch aan Lopster kant op de grond en een bal later was het 24-26.

De Lopster mannen bleven met het gevoel achter dat ze het aan zichzelf te danken hadden dat er verloren was. Komend weekeinde gaat de reis naar Vries, waar ze tegen nummer twee Surf H1 in actie zullen komen.

No Replies to "Volleybalheren LSV geven niet thuis"