Dwingeloo is rugbyers DRC Phoenix de baas

Ondanks een vroege voorsprong voor thuisploeg DRC Phoenix waren de gasten uit Dwingeloo zondag duidelijk een maatje te groot voor de Havenkanter rugbyclub. Ondanks tries van Jaimy Portier en debutant Nesta Alberts was het Dwingeloo dat een ruime 10-76 overwinning op de Delfzijlsters wist te behalen. Het was niet zozeer dat DRC Phoenix slecht speelde, maar Dwingeloo speelde met meer power en was doortastender.

Na een aantal weken van rust vanwege de slechte weersomstandigheden moest DRC Phoenix aantreden tegen het altijd sterke RC Dwingeloo. Het veld was wederom goed bespeelbaar en het waren de gasten uit Dwingeloo die sterk uit de startblokken kwamen. DRC Phoenix had moeite met de sterke lopers van de ploeg uit Drenthe maar wist in de beginfase goed weerstand te bieden.

Het was enigszins verrassend dat bij een van de eerste de beste aanvallen van de thuisclub het ook meteen raak was. Een doorbraak van de fly-half bracht Lennart Boerma in stelling die op zijn beurt de laatste verdediger wist uit te spelen door de goed meegelopen Jaimy Portier aan te spelen. Die was beduidend sneller dan zijn opponenten.

DRC Phoenix kon de goede start geen vervolg geven. Men speelde niet slecht maar Dwingeloo speelde simpelweg met meer power en DRC Phoenix keek, naarmate de wedstrijd vorderde, tegen een steeds grotere achterstand aan. In de slotfase deed DRC Phoenix nog wel wat terug. Een goed uitgespeelde aanval, opgezet vanuit de voorwaartsen, werd uiteindelijk keurig afgemaakt door Nesta Alberts.

De 17-jarige groeibriljant speelde dit weekend zijn eerste wedstrijd in de kleuren van DRC Phoenix en deed dit met verve. Voor de Delfzijlsters staan er dit seizoen nog vijf wedstrijden op het programma. Ondanks dat ze in de onderste regionen van de derde klasse bivakkeren, zijn er genoeg positieve aanknopingspunten te vinden voor de toekomst.

No Replies to "Dwingeloo is rugbyers DRC Phoenix de baas"