Onnodige nederlaag voor vijfdeklasser WEO

Twee rode kaarten, vier gele prenten en een 1-0 nederlaag. Die cijfers konden zondagmiddag opgemaakt worden na het duel tussen thuisclub Alteveer en het bezoekende WEO in de 5e Klasse D. Beide teams hadden alle belang bij een goed resultaat. Alteveer stond voor het duel op de tweede plaats, de ploeg van trainer Bob Mulder was als vierde geklasseerd.

WEO had nog een appeltje te schillen met Alteveer, dat eerder dit seizoen in Woldendorp er op de valreep nog met de winst (1-2) vandoor wist te gaan. Dat gegeven vroeg uiteraard om een revanche en de geelzwarten leken hard op weg om dit te bewerkstelligen. Sterker nog, WEO speelde een van zijn betere wedstrijden van dit seizoen. Met een verschil, want men vergat zichzelf te belonen. De kansen om een voorsprong te nemen waren er voldoende. Patrick van der Mijle, Daniel Boekee en Niels Jansen kregen het echter niet voorelkaar om de bal tussen de palen door te mikken. En dan kun je er op wachten dat de tegenstander dat een keer wel doet. Overigens niet voordat er het een en ander aan vooraf ging.

Een uitbraak van Alteveer leek kansrijk te zijn. Doelman Rody Bos, die eerder dit seizoen als pinchhitter moest optreden tegen Alteveer (zie foto), was niet van plan om de doorgebroken speler zomaar te laten gaan. In een ultieme poging om een achterstand te voorkomen wist hij het gevaar te elimineren.

Omdat de aanvaller bij die poging echter ook ten val kwam, besloot de scheidsrechter van dienst tot het geven van een strafschop. Die mocht Bos niet proberen te keren, want hij kreeg na zijn actie de rode kaart. Jermain Bos nam zijn plaats onder de lat in en hoefde niet eens in te grijpen, want de inzet vanaf elf meter kwam op de paal terecht.

Ook na de doelwisseling was WEO de betere van de twee ploegen. ‘Het was om wanhopig van te worden. Je bent met tien man beter dan zij met elf, maar we verzuimen dat in klinkende munt om te zetten’, aldus trainer Bob Mulder.

Diep in de tweede helft kreeg een van de gastheren zijn tweede geel en kon vervolgens ook vertrekken. WEO probeerde van alles om een dreigende nederlaag te ontlopen. Niels Jansen was zelfs nog dicht bij de gelijkmaker, maar het leek alsof het niet zo mocht zijn. De druiven waren na afloop dan ook erg zuur aan Woldendorper zijde.

Mulder: ‘We hadden de punten goed kunnen gebruiken. Vooral als je als doelstelling hebt dat je derde in de eindstand wilt worden. Vooraf teken je bij Alteveer voor een punt, maar achteraf ben ik van mening dat we er meer uit hadden kunnen halen. Dit is een ongelofelijk zure nederlaag.’

* Alteveer – WEO 1-0 (1-0). Damien Sedda 1-0.

No Replies to "Onnodige nederlaag voor vijfdeklasser WEO"