Nederlandse wielertop present in Hogeland Ronde van Groningen

De 42e Hogeland Ronde van Groningen vindt zaterdag 7 maart plaats en heeft Usquert als start- en finishplaats. Deze eerste vrije klassieker van de Nederlandse wielerkalender in 2020 is 174 kilometer lang en voert door een groot deel van de provincie Groningen. Het startschot klinkt om 12 uur, terwijl de renners zich om 15.50 uur weer melden voor een plaatselijke omloop van tien kilometer. De finish wordt net na vieren verwacht.

De organisatie heeft een sterk deelnemersveld weten te contracteren, zodat Usquert opnieuw een tijdelijk middelpunt van de Nederlandse wielerwereld is. Deze plaats is bekend vanwege de jaarlijks verreden Rondom de Bult van Usquert en was enkele jaren geleden de finale-locatie van de KNWU-clubcompetitie voor mannen en vrouwen.

De inschrijving van enkele sterke continentale (oftewel semi-professionele) teams, zoals Metec-TKH, Beat Cycling Club, Vlasman, VolkerWessels-Merckx, SEG Racing Academy en A Bloc-Ride to win zijn zeker. Ook de sterkste clubteams zijn gereed om zich te tonen in Groningen.

Uiteraard ontbreekt de Noordelijke Wieler Vereniging Groningen (NWVG) niet op het appél en wordt het deelnemersveld compleet gemaakt door clubteams als Trias, Rockpalast, SWABO, WRV De Peddelaars, Team Sportforum De Zwaluwen-Almelo, WV De IJsselstreek, Team Reggeborgh, Dutch Food Valley Cycling Team, Jan van Arckel, ARTV De Adelaar en Wieler Ploeg Groot Amsterdam.

De winnaar van vorig jaar – Coen Vermeltfoort – is aanwezig, net als zijn voorgangers Tijmen Eising en Rick Ottema. BEAT en Meter-TKH hebben sterke renners in de gelederen, terwijl Vlasman afreist met de Friese topper Hartthijs de Vries. Bij SEG Racing Academy staat David Dekker op papier, de Nederlandse beloftenkampioen die afgelopen weekeinde de Ster van Zwolle won.

Met de verwachte weersomstandigheden kan het publiek in Groningen waarschijnlijk weer een slijtageslag verwachten zodat de deelnemers van binnen en buiten de landsgrenzen kunnen ervaren hoe mooi maar ook meedogenloos het open Groningse landschap kan zijn.

No Replies to "Nederlandse wielertop present in Hogeland Ronde van Groningen"