Mijlpaal voor broers Veldhuis van Sporthuis Winsum

Noem de namen Bram en Joop Veldhuis en bij iedere sportliefhebber in Noord-Groningen en wijde omtrek wordt meteen de link met Sporthuis Winsum gelegd. De Winsumer ondernemers vieren op vrijdag 13 maart een feestje. Dan bestaat de zaak namelijk twintig jaar. ‘Geen echt jubileum, maar wel een hele mooie mijlpaal’, aldus de eigenaren. Een dag later staat er een spetterend open huis met diverse acties en activiteiten gepland.

Twintig jaar geleden waren Bram en Joop Veldhuis te gast op een verjaardagsfeestje van Klaas Brouwer in De Hoogte. Daar kwam ook het onderwerp sportzaak aan de orde. Voor de broers geen onbekend terrein en met hun sportachtergrond, ze hebben beiden bij zowel Viboa als Hunsingo gespeeld, moest het toch mogelijk zijn om daar iets in te betekenen. Joop: ‘Men vond het eigenlijk gek dat Winsum geen dergelijke voorziening had en daar waren we het wel mee eens. Dan proberen we het toch gewoon heb ik mij toen laten ontvallen.’

Broer Bram dacht enkele dagen later nog dat het feestje teveel invloed op Joop had gehad, maar er werd doorgezet. Er werd een ondernemersplan gemaakt en daar stapte het duo mee naar de bank. Een lichte aarzeling was er wel, maar uiteindelijk kon het tweetal aftrappen. En dat hebben ze geweten. Het pand aan de Onderdendamsterweg 9 was in eerste instantie nog in twee stukken opgedeeld. De groei zat er echter meteen al in en het duurde niet lang of Sporthuis Winsum had alle denkbare hoeken ingevuld.

In eerste instantie hadden ze er allebei nog een baan naast, maar dat was op den duur geen doen meer. ‘We bleven maar groeien, ook omdat we ons niet alleen op de sportkleding wilden storten. We hebben sportprijzen in huis, kunnen graveren en kleding bedrukken en zijn steeds op zoek naar nieuwe ontwikkelingen. Clubs kunnen alles onder één dak krijgen’, vult Bram zijn compaan aan.

Wat voor het tweetal erg belangrijk is zijn de contacten. Joop: ‘Natuurlijk willen we graag wat verkopen, maar potentiële klanten moeten bovenal het gevoel hebben dat we met hen meedenken, ze adviseren en nergens toe verplichten. Een mooi voorbeeld is wel dat het voormalige UVV ’70 uit Ulrum een sponsorbord van ons had maar de kleding al jaren via een plaatselijke ondernemer regelden. We hebben meteen gezegd dat ze dat mooi zo moesten laten en dat dit totaal geen invloed had op het feit of we wel of niet wilden sponsoren. Toen hun kledingsponsor er mee was gestopt, kwamen ze uiteindelijk toch bij ons terecht. Dat is investeren in de toekomst. Wat je nu niet hebt, kan morgen zomaar binnen komen lopen.’

De taakverdeling in de zaak is die twintig jaar wel duidelijk. Bram is het gezicht van de winkel. De man van de droge humor en menselijke benadering. Joop is wel degelijk aanwezig, maar zie je wat minder. ‘Ik hou me op de achtergrond met van alles en nog wat bezig. Laat Bram de grappen en grollen maar maken. De klanten vinden dat prima’, vertelt hij.

De broers Veldhuis kennen het Winsumer voetbal door en door, maar hebben hun werkterrein inmiddels flink uitgebreid. Steeds meer clubs weten hun weg te vinden naar de overzichtelijk ingerichte sportzaak waar Bram ook na al die jaren nog met een grijns op het gezicht rond loopt. ‘Dat komt omdat het zo verrekte leuk is om te doen wat we doen. We zien graag blije mensen in onze zaak. Dat moet je zelf ook uitstralen’, vindt het duo.

Vrijdag 13 maart wordt er voor intimi een klein feestje gehouden, brengt men een toost uit op twintig onvergetelijke jaren. Zaterdag 14 maart gaat Sporthuis Winsum knallen. FC Groningen-mascotte Groby komt op visite, samen met de Juniorclub, en ook staat er een springkussen klaar. De parkeerplaatsen voor de zaak worden afgezet, zodat de bezoekers alle ruimte krijgen. Daarnaast is er tussen negen en vijf uur elk uur een verloting en staan er diverse spectaculaire acties (onder andere zelf graveren, bedrukken of FiFA20 spelen) gepland. Uiteraard is er ook aandacht voor de inwendige mens.

En als alles achter de rug is? Wat brengt de toekomst dan? ‘Ach, dat zien we dan wel weer. Eerst gaan we zorgen dat deze mijlpaal er eentje wordt die we niet snel zullen vergeten. De toekomst is iets voor later.’

No Replies to "Mijlpaal voor broers Veldhuis van Sporthuis Winsum"