Futsal Winsum weer nipt onderuit

Futsal Winsum heeft vrijdagavond in een wedstrijd die alle kanten op kon met 4-5 verloren van Vennewater uit Heiloo. De ploeg van Marc Krüger moet de komende twee weken van de naaste concurrenten zien te winnen om degradatie te voorkomen.

Winsum begon tegen een door schorsingen verzwakt Vennewater nog heel aardig. Björn Schutter schoot in de derde minuut bijzonder fraai binnen. De thuisploeg had daardoor al een grote kans gehad na eveneens een goede actie van Schutter. Na een redding van de doelman kregen zowel Tim Hoff als David Albert Villalta de bal er ook niet in.

Na de goede beginfase zakte Winsum qua spel en energie veel te ver terug. Het gaf de gasten de gelegenheid volledig terug te komen in de wedstrijd. De bezoekers namens met 1-2 de leiding. Winsum kreeg nog wel kansen maar Michiel van Bolhuis en Deshly Storm mikten in kansrijke positie naast en David Albert Villalta schoot van dichtbij tegen de keeper aan.

Na rust gebeurde er in de eerste vijf minuten ook niks en de gelijkmaker viel uit het niets. Michiel van Bolhuis vond met een lange pass het hoofd van Sander Roorda en hij verschalkte zowel de laatste verdediger als de doelman in de lucht. Roorda zorgde kort hierna na een intelligent passje van Storm ook voor 3-2 door via de doelman raak te schieten.

De thuisploeg speelde in deze fase erg goed. Spijtig genoeg liet Roorda zijn grootste kans liggen. De spits draaide zichzelf knap vrij maar schoot vervolgens geheel vrijstaand hard op de doelman. Winsum vergat verder uit te lopen want ook David Albert Villalta die het vrijdag niet op zijn heupen had, miste vrij voor de doelman. Ook haalde de kleine aanvaller nog een schot van Tim Hoff per ongeluk vlak bij het doel weg.

Hierna werd het spel weer minder en Vennewater zette in de slotfase aan om toch nog met een goed resultaat huiswaarts te keren. Slordig balverlies van Michiel van Bolhuis leidde de 3-3 in. Het werd 3-4 na een vermeende overtreding van Bauke Hoekstra waarbij de aanvoerder van Vennewater zich super gemakkelijk liet vallen. De vrije bal werd door Sander Roorda van richting veranderd en daardoor was doelman Reinder de Haan kansloos.

De thuisploeg rechtte met nog vier minuten te spelen de rug en trok ten aanval. Deshly Storm werd vrijgespeeld in de hoek en zijn schot werd van de doellijn gehaald. In de rebound scoorde Michiel van Bolhuis met enig fortuin wel. De Noord-Groningers stonden op vijf overtredingen en elke nieuwe overtreding betekende een 10-meter-trap. Deshly Storm maakte de zesde overtreding. Het leverde hem geel op en de gasten een uitgelezen kans op een nieuwe voorsprong. Met nog anderhalve minuut op de klok was het raak en moesten de gastheren voor de derde keer proberen terug te komen van de achterstand.

Winsum probeerde het met meevoetballende keeper. Michiel van Bolhuis kreeg nog een reuzenkans op de gelijkmaker maar de doelman bracht redding. Van Bolhuis liep in zijn enthousiasme door op de keeper en kreeg de overtreding tegen. Dit betekende een nieuwe 10-meter-trap maar de meevoetballende keeper Ulco Brinkhuizen bracht redding. Het mocht echter niet meer baten. Winsum verloor opnieuw met minimaal verschil.

De ploeg van Marc Krüger kan de nacompetitie niet meer ontlopen. Het is nu zaak om boven Zwolle te eindigen om niet rechtstreeks te degraderen. Zwolle komt vrijdag op bezoek in Winsum, een week later gevolgd door hekkensluiter ONR uit Roden.

No Replies to "Futsal Winsum weer nipt onderuit"