Vermakelijke wedstrijd DRC Phoenix

Ondanks de 48-20 nederlaag van de rugbyers van DRC Phoenix uit Delfzijl op bezoek bij de Bulldogs in Almere, was de sportieve wedstrijd een genot voor de toeschouwers. DRC Phoenix en de Bulldogs gingen de strijd aan met een leuke mix van ervaren spelers en jong talent. Beide ploegen wisselden scores af en pas in de slotfase werd het verschil gemaakt door de thuisploeg. Hierdoor verstevigde de Bulldogs de positie in de middenmoot op de ranglijst en blijft DRC Phoenix in de onderste regionen van de derde klasse bivakkeren.

Het was vooraf duidelijk dat een gehavend DRC Phoenix een moeilijke klus te wachten stond. Beide ploegen hebben de afgelopen jaren vaak stuivertje gewisseld qua winst en verlies en dit seizoen staan de Bulldogs hoger op de ranglijst. Het wedstrijdbeeld was enerverend. Beide ploegen speelden leuk rugby en hielden elkaar lang in evenwicht. Uiteindelijk waren het de Bulldogs die de eerste try van de middag wisten te maken.

Een reactie van de ploeg uit Delfzijl liet niet lang op zich wachten en door een goed uitgespeelde aanval wisten de Havenkanters in de verre hoek van het veld een mooie try te scoren. De thuisploeg nam het heft weer in handen en gaf dit niet meer weg. De gasten wisten zo nu en dan wel een speldenprik uit te delen. Wanneer een aantal kansen iets degelijker was uitgespeeld, had de wedstrijd zomaar weer een spannende strijd kunnen worden. Dit laatste was niet het geval maar toch konden de mannen uit Delfzijl terugkijken op een niet verkeerde wedstrijd.

Voor DRC Phoenix staan er dit seizoen nog vier wedstrijden op het programma. Handhaving voor de Delfzijlsters zal een moeilijke opgave worden. De grootste handicap van het team is momenteel de grote afwezigheid van spelers door blessures. Zondag staat voor DRC Phoenix de thuiswedstrijd tegen de Groninger studenten op het programma (foto: E. Veenendaal).

No Replies to "Vermakelijke wedstrijd DRC Phoenix"