Volleybalheren LSV herstellen zich ten koste van Surf

Met een grote glimlach op de gezichten deden de mannen van volleybalvereniging LSV uit Loppersum zich zaterdag te goed aan hun favoriete na-volleybalse activiteit, de kebabschotel. Na een bar slechte eerste set wisten ze toch de partij tegen nummer twee Surf H1 winnend af te sluiten. Het werd een vooraf niet verwachte, maar terechte 2-3 overwinning.

LSV moest het wederom doen zonder Arne Haak (hij is weer vader geworden) en verder herbergde het team geen enkele volledig fitte speler. Of het hierdoor kwam dat de Lopsters erg slecht aan de partij begonnen is de vraag, maar binnen de kortste keren was het 7-1. Het gat werd nog verkleind tot 10-7, maar daar bleef het bij. Niet omdat Surf nu zo briljant stond te spelen, het was omdat LSV geen pass bij de spelverdeler wist te brengen.

In de tweede set kwam Rob Ellens in het veld voor Bert Vink om meer mogelijkheden te creëren in de veldbezetting en dat had succes. Met een time-out voor Surf op 11-13 leek het toch fout te gaan voor de Lopsters. Ze keken opeens tegen een 19-14 achterstand aan, maar vanaf dat moment speelden ze hun beste spel. Blokkerend en verdedigend stond het als een huis en Ellens maakte met een serveserie alles goed. Via 20-19 werd het 20-22 en die voorsprong lieten de Lopsters niet meer glippen.

Het goede gevoel namen ze mee naar de derde set, maar op 9-13 hadden ze geen antwoord op de service van Jaap-Paul Veening. Surf kreeg weer zelfvertrouwen en nam twee punten voorsprong. Op 23-21 kregen de bezoekers kansen genoeg om de stand weer gelijk te trekken maar die lieten ze liggen. De derde set ging naar de thuisploeg en daarmee hadden ze een 2-1 voorsprong in sets genomen.

LSV liet zich echter niet uit het veld slaan door deze tegenvaller en dat was te zien in de volgende sets. Via 6-9 liepen ze met gevarieerd spel uit naar 10-19. Jan Klink produceerde twee aces en op 11-24 sloeg Arnold Hovenga een setup achterover diagonaal mooi binnen. De vijfde set moest de winnaar dus bepalen. Hierin kwam LSV niet meer in gevaar. Surf was kapot gespeeld.

De thuisclub zocht de laatste sets veelvuldig hun beste aanvaller Niek Bebingh op, maar hij zat er volledig doorheen. LSV-midspeler Gerard Hofman was inmiddels wel warmgedraaid en hij zorgde voor 4-11. Het slotakkoord was aan Dirk de Vries, die daarmee een prima pot bekroonde.

LSV trainer Marcel Haak: ‘Na de eerste set was het duidelijk dat het verlies aan onszelf lag. We hebben daarna het strijdplan omgezet en dat bracht rust in de ploeg. En met de wissels konden we de niet fitten ook even uit laten blazen. Compliment aan de mannen, een echte teamoverwinning waarin niemand verzaakte.’

* Surf – LSV 2-3. Setstanden: 25-17, 22-25, 25-21, 11-25 en 8-15.

No Replies to "Volleybalheren LSV herstellen zich ten koste van Surf"