Jubileumfeestje broers Veldhuis van Sporthuis Winsum

Sporthuis Winsum heeft het afgelopen weekend in het teken gestaan van het 20-jarig bestaan. De eigenaren Bram en Joop Veldhuis konden een grote groep belangstellenden verwelkomen tijdens het open huis waarbij vele acties op het programma stonden. Alleen Groby, de mascotte van FC Groningen, moest verstek laten gaan. Vanwege de Corona-crisis was besloten hem niet naar het kanodorp af te vaardigen. ‘Heel begrijpelijk. We hebben zelf ook in de gaten moeten houden of er niet teveel mensen in de zaak zouden rondlopen. Dit vergt wel wat van de mens, maar over het algemeen hebben we veel mensen de hand mogen schudden. Al was het dan ook maar denkbeeldig’, aldus mede-eigenaar Bram Veldhuis.

Hij en broer Joop glommen van trots dat er ondanks de perikelen rondom het virus toch nog veel mensen naar Winsum waren gekomen om de mijlpaal met hen te vieren. Op de vraag of er nog even is overwogen om de festiviteiten maar af te blazen, zegt Bram Veldhuis: ‘Dat vonden we niet nodig. We zijn oud en wijs genoeg om zelf in de gaten te houden wat hier zoal naar binnen loopt en in welke aantallen dat is.’

Was het op vrijdag al een drukte van belang tijdens het wat meer officiële gedeelte, op zaterdag liepen de bezoekers ook af en aan, waarbij het niet alleen maar om de gratis popcorn en een broodje bal ging. De verkoop ging gestaag door, ook terwijl sportwethouder en Joop Veldhuis zich op het dartbord uitleefden.

‘Het is goed om te zien hoeveel klanten van ons hier zijn geweest. Kijk eens om je heen. We weten bijkans niet meer waar we met al die bloemstukken heen moeten. Dit doet ons enorm goed’, aldus Joop Veldhuis.

Tevredenheid alom dus bij de beide broers die terloops vertelden dat er toch het een en ander gaat veranderen. Er zijn gesprekken gaande met Sport 2000, een Europese sportwinkelketen met meer dan drieduizend winkels in negentien landen.

De Sport 2000-winkels kennen een breed en veelal ook diep sportfunctioneel assortiment, waarbij kleding, schoeisel en accessoires voor sporten als voetbal, hardlopen, fitness, outdoor, hockey of tennis aangeboden worden. Daarnaast vindt men er een grote collectie sportmode.

‘Je komt als kleine ondernemer steeds meer onder druk te staan en je wilt toch ook zo breed mogelijk kunnen blijven aanbieden. Wij denken dat we met een nieuwe formule nog beter op de toekomst kunnen inspelen’, denkt Joop Veldhuis.

Bram vult hem aan door te stellen dat de oudere generatie waarschijnlijk nog heel wat jaren naar Sporthuis Winsum zal verwijzen. ‘Maar dat is ook wel logisch, want zo kennen ze ons immers al twee decennia. Mij stoort het niet. Ze zullen ons er nog heel wat jaren aantreffen en dus blijft het gezicht van de winkel het zelfde.’

No Replies to "Jubileumfeestje broers Veldhuis van Sporthuis Winsum"