DVC-ers Bram en Brian Mulder maken overstap naar NEC Delfzijl

Bram en Brian Mulder spelen komend seizoen in het shirt van NEC Delfzijl. Beide spelers, die overigens geen familie zijn, komen over van derdeklasser DVC Appingedam. 

De voetbalcarrières van de ‘Muldertjes’ tonen aardig wat overeenkomsten. Beide spelers begonnen met voetballen bij v.v. Appingedam, waar ze samen in verschillende jeugdelftallen speelden. Daarna maakten ze beiden een uitstap naar het stad-Groninger GVAV Rapiditas en keerden vervolgens weer terug naar Appingedam. Na O17-1 en O19-1 werden beide talenten halverwege het vorige seizoen vervroegd doorgeschoven naar de A-selectie van DVC Appingedam.

De 18-jarige Bram Mulder is een getalenteerde rechtsbenige linksbuiten. De student Sport en Bewegennt was in zijn eerste anderhalf seizoen bij de senioren goed voor veertien officiële doelpunten. Brian Mulder is een speler die zowel op het middenveld als in de verdediging uit de voeten kan. De 19-jarige, die na de zomer gaat starten met de opleiding International Business School aan de Hanzehogeschool Groningen, heeft drie officiële doelpunten op zijn naam staan.

NEC Delfzijl is zeer verheugd met de komst van beide spelers en dat is niet zo vreemd, want de beide DVC-ers groeiden in vrij korte tijd uit tot vaste waarden binnen de selectie van DVC Appingedam, waar Duurt Dijkman volgend seizoen de trainer zal zijn. De coach zegt over het vertrek van het duo het volgende: ‘Het is altijd jammer als spelers vertrekken, maar ik focus me liever op spelers die wel voor DVC blijven voetballen.’

Dat zijn er in ieder geval wat minder geworden, want volgens de berichten verkast Dennis de Vries naar het Woldendorper WEO en verruilen Swendly Martina, Edy Silva Lima, Jairzinho Larissa, Nayim Ouakili, Kevin Reiffers en Lirim Shabani het Damster voetbalshirt voor dat van voetbalvereniging Meedhuizen. Overigens heeft  NEC Delfzijl Reyli Albertus en Tiago Fernandes aan die club verloren.

No Replies to "DVC-ers Bram en Brian Mulder maken overstap naar NEC Delfzijl"