Duurt Dijkman: ‘Jammer dat eerste elftal DVC uit elkaar valt’

Oefenmeester Duurt Dijkman, nu nog SC Scheemda, neemt volgend seizoen DVC Appingedam onder zijn hoede. De Stadjer ziet zich in de aanloop naar de competitie van 2020/2021 meteen voor een flinke uitdaging geplaatst. Een aantal spelers heeft het Wellemansportpark in Appingedam de rug toegekeerd en het lijkt er op dat er nog geen einde aan de uitstroom is gekomen. Toch is er geen spoortje van wanhoop bij Dijkman te bekennen. ‘Ik heb er het volste vertrouwen in dat we een goed seizoen gaan draaien’, vertelt hij.

Hoewel er ieder seizoen wel spelers verkassen, was het opmerkelijk om de afgelopen week te zien dat een kwartet spelers naar buurman NEC Delfzijl vertrok. Zoals de zaken er nu voor staan zijn zij niet de enigen die hun heil elders zoeken. Even los van het feit dat er een flink aantal DVC-ers naar Meedhuizen is gegaan, heeft het er alle schijn van dat ook Daan van Dortmont en Lars Mulder volgend seizoen andere kleuren om hun schouders zullen trekken. Zij wonen in respectievelijk Haren en Groningen en hebben volgens Dijkman aangegeven dat ze moeite hebben met het gereis van en naar Appingedam.

Samen met Eddy Silva Lima, Roy de Groot, Jelmer Kiewiet, Bram en Brian Mulder kun je spreken van een gevoelig verlies voor DVC. Dijkman beseft dat ook: ‘Natuurlijk is het nooit mooi als spelers vertrekken en al helemaal niet als het waardevolle krachten zijn. Maar wat moet je er aan doen? Begin dit jaar hebben we met SC Scheemda nog tegen DVC geoefend. We werden toen weggetikt en zo slecht speelde Scheemda nou ook weer niet. Ik heb toen wel gezien dat er een mooi elftal stond waar toekomst in zat, waar we stappen mee konden maken. Het is jammer dat het team uit elkaar valt.’

Voetballers denken volgens Dijkman op korte termijn. ‘Ik snap ook wel dat het uitermate vervelend is dat we voor langere tijd niks anders kunnen doen dan online wat zaken uitwisselen. Dat is verre van ideaal. Dat ze er in deze situatie en op dit moment voor kiezen om de stap hogerop te maken in plaats van dit met elkaar bij DVC te bereiken is jammer. Ik neem ze overigens persoonlijk niks kwalijk en wens ze veel succes.’

Op de vraag of hij zich zorgen maakt over de nabije toekomst, antwoordt de oefenmeester: ‘Ik zie het absoluut niet somber in. We zullen uiteraard aan kwaliteit inboeten, maar er blijft voldoende over met de spelers die wel blijven. DVC beschikt daarnaast over een prima jeugdafdeling en het tweede elftal speelt ook op een goed niveau.’

Toch blijft het volgens de Stadjer moeilijk om in deze tijd een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden van alle spelers. ‘We hebben dan ook de koppen bij elkaar gestoken om ervoor te zorgen dat we een leuk,  eensgezind en strijdbaar elftal krijgen komend seizoen. Daar zijn we hard mee bezig. Maar uiteindelijk wil je op het veld staan. Daar komt pas echt naar voren wat er iemand in zit.’

En anders maar wat spelers van SC Scheemda meenemen naar Appingedam? ‘Geen sprake van, zo’n soort trainer ben ik niet. Ik ga absoluut niet aan een speler lopen trekken. Maar als iemand graag bij DVC Appingedam wil voetballen is iedereen uiteraard van harte welkom. Zoals het nu met NEC Delfzijl is gegaan, vrees ik dat de eigen kweek van de club onder deze stap zal lijden. Jongens als Roy de Groot en Bram Mulder komen daar namelijk niet voor het tweede elftal.’

Het moge duidelijk zijn dat er een mooie uitdaging ligt. Dijkman hoopt in ieder geval dat de uitstroom van spelers nu tot stilstand komt omdat hij elk vertrek van een speler ‘gewoon jammer’ vindt. We moeten het hoofd echter niet in de schoot gooien. DVC Appingedam gaat een mooi seizoen tegemoet waar andere spelers op gaan staan. We zijn nu bezig om een leuke enthousiaste groep te creëren en dat gaat ons zeker lukken.’

No Replies to "Duurt Dijkman: 'Jammer dat eerste elftal DVC uit elkaar valt'"